Estudien com atacar els focus de mosquits de la punta de la Banya

Tècnics del COPATE i els ajuntaments de la Ràpita i Alcanar recorren la línia litoral per analitzar la problemàtica

19 mayo 2017 20:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i els ajuntaments de la Ràpita i Alcanar han començat a treballar per controlar les poblacions de mosquit de la punta de la Banya, al delta de l’Ebre.

L’estiu passat es van produir dos episodis excepcionals d’eclosió de l’espècie de mosquit Ochlerotatus caspius en aquest espai natural protegit de l’hemidelta dret, d’accés restringit, i els insectes van afectar especialment les zones de la costa del Montsià més properes en línia recta, travessant la badia dels Alfacs, als termes de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, en plena temporada turística.

Això va provocar moltes queixes dels ciutadans i del sector turístic i els dos ajuntaments afectats van reclamar solucions a l’organisme encarregat de la lluita contra el mosquit al Delta, el COPATE.

Aquesta setmana s’ha fet una primera aproximació a la zona de la punta de la Banya per tal d’identificar les diferents zones de focus larvaris dels mosquits Ochlerotatus caspius. Inicialment hi havia prevista una primera inspecció del terreny, però no va ser possible per les condicions meteorològiques i la inundació del molts espais, que no permetien l’accés a la zona ni per terra ni per mar.

Així, els tècnics i representants municipals van fer una visita per mar, amb el suport d’una embarcació de Salvament Marítim amb seu al port de Sant Carles de la Ràpita. D’aquesta manera es van poder delimitar les zones que s’hauran d’estudiar, que a primera vista són les zones més litorals i distals d’aquesta península.

Amb tot, no es podrà fer una anàlisi més acurada de la situació fins que es puguin dur a terme prospeccions sobre el terreny on hi ha els focus larvaris, segons destaquen els tècnics del COPATE, tal com ja es fa en altres zones naturals protegides del Delta.

Serà una tasca difícil, auguren, ja que es tracta d’un espai de moltes hectàrees, amb una línia litoral a la franja sud de fins a sis quilòmetres. Tot plegat incrementarà els treballs, els tractaments, les hores de vol de les avionetes i per tant, la dotació econòmica que s’haurà de destinar a la lluita contra el mosquit.

Comentarios
Multimedia Diari