Estupinyà crida a innovar i evitar els dogmatismes en el pregó de les festes de la Cinta

El científic i divulgador tortosí ofereix un pregó vital que insta la ciutadania a explorar totes les capacitats a l’abast d’una persona

27 agosto 2017 14:39 | Actualizado a 29 agosto 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Davant de les cent pubilles i pubilles de les festes de la Cinta 2017, el científic i divulgador tortosí Pere Estupinyà va oferir ahir al vespre el tradicional pregó que dóna inici a les festes de la ciutat.

Estupinyà oferí un pregó diferent, centrat en la necessitat d’innovar al llarg de la vida, d’arriscar quan les coses van bé, de prendre distància per agafar perspectiva del món que t’envolta, d’evitar caure en el dogmatisme i renovar el pensament. «El dogmatisme és una trampa, hem de dubtar de les nostres creences i pensaments», insistí.

Autor de diversos llibres i expert en ciència, motivació, benestar o sexualitat, Estupinyà posà exemples als tortosins per aplicar aquestes recomanacions. «Aneu als actes de les festes que sempre heu anat i us agraden però també aneu a actes nous... hi ha tantes coses que encara no sabem que ens agraden. I retrobeu-vos amb els vells amics però també feu-ne de nous».

Estupinyà fou presentat per l’alcalde, Ferran Bel, que va tenir un record pels assistents a la manifestació contra els atemptats a Barcelona. Explicà que els actuals són temps «complicats» amb molts reptes al davant, entre ells la convocatòria del referèndum per a la independència l’1 d’octubre, «nosaltres, des de l’Ajuntament, treballarem perquè tothom es pugui expressar lliurement», afirmà.

L’acte va començar amb la llarga desfilada de les pubilles i pubilletes d’enguany, que va tancar la Reina infantil, Dafne Terol Romero, de l’Assemblea Local de la Creu Roja Tortosa, i la Reina de Festes, Maria Bel Salvadó, del Club Patí Dertosa.

Exposició de la Cinta
Al migdia, i amb motiu del 4t Centenari de la fundació de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, el Museu de Tortosa va presentar l’exposició ‘Dels nostres artistes n’és la inspiració. Art al voltant de la Mare de Déu de la Cinta’ comissariada per Victòria Almuni i Joan Hilari Muñoz.

Mostra una vintena d’obres d’artistes que han dedicat la seva capacitat creativa a representar la imatge de la Cinta. La majoria formen part del fons d’art de la institució, i d’altres han estat cedides pel capítol de la Catedral de Tortosa. Hi són representats llenguatges artístics com la pintura, l’escultura, el disseny gràfic, la il·lustració, la talla, el vitrall o la forja entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari