Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Europa incrementa la seva implicació contra el cargol poma

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, s'ha reunit aquest dimecres amb Ladislav Miko abans de la seva visita al Delta

ACN

Whatsapp
El conseller Jordi Ciuraneta (dreta), amb el director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea (al fons a l'esquerra), i Ramon Tremosa. Foto: ACN

El conseller Jordi Ciuraneta (dreta), amb el director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea (al fons a l'esquerra), i Ramon Tremosa. Foto: ACN

El director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Euorpea, Ladislav Miko, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Ciuraneta, per abordar la implicació de la UE en la lluita contra la plaga de cargol poma. Miko, que aquest dijous visita el Delta de l'Ebre, s'ha compromès a mantenir els fons de la seva direcció general, i a estendre les actuacions contra la plaga a tres àrees més de la CE: Recerca, Agricultura i Medi Ambient. Ciuraneta ha valorat la el "gruix del compromís inicial" manifestat pel representant de la Comissió, i ha recalcat que la solució al cargol poma passa per la inversió en recerca.

La conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha convidat el director general de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Ladislav Miko, a Barcelona i a visitar 'in situ' la problemàtica del cargol poma a la zona del Delta de l'Ebre. Després d'una reunió mantinguda recentment amb el departament a Brussel·les, Miko ha vingut "a fer una immersió i a donar solucions" a aquest conflicte, segons ha expressat el conseller, Jordi Ciuraneta.

Solucions que, a parer del conseller, passen en gran mesura per implementar la recerca sobre la naturalesa, l'evolució, i les possibilitats de combatre el cargol poma. Ciuraneta ha instat el representant de Brussel·les a fer un treball conjunt entre "totes les administracions", petició a la qual Miko ha respost afirmativament. Miko ha posat sobre la taula que aquesta plaga és "un tema de preocupació" europea i ha avançat que vol implicar les direccions generals de Recerca, Agricultura i Medi Ambient de la CE en la lluita contra la mateixa.

Això, a banda de mantenir els fons europeus que ja destina el seu departament a tractar la qüestió. Pel conseller, la proposta de Miko "donarà gruix" a les actuacions contra el caragol poma, i ratificarà que aquesta lluita "no només tira endavant a través del Govern català, sinó de totes les institucions".

Ciuraneta ha posat de manifest que la proposta del representant de la Comissió Europea té una gran importància, i fins i tot ha considerat que mai s'havia donat una col·laboració d'aquest tipus, amb quatre direccions generals de la CE treballant per tenir un problema controlat".

El conseller també ha destacat que Mikos "té claríssim" que el cargol poma és un problema d'abast europeu, perquè la plaga "podria afectar" qualsevol zona humida d'Europa. A aquesta hora, el director general visita la zona del Delta per comprovar en primera persona les afectacions derivades de la plaga, conjuntament amb les institucions i agents del territori.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También