Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Excombatents i familiars recorden l’inici de la batalla de l’Ebre

Unes 150 persones assisteixen a l’acte de la Cota 705 de la serra de Pàndols, entre ells membres de la Lleva del Biberó

M. Millan

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

Coincidint amb el 79 aniversari de l’inici de la batalla de l’Ebre, el dia de Sant Jaume de 1938, aquest dimarts unes 150 persones s'han reunit a la Cota 705 de la serra de Pàndols per retre homenatge a les víctimes i combatents que van prendre part d’aquella batalla i de la Guerra Civil. Entre els assistents hi havia una desena d’excombatents, alguns d’ells membres de la Lleva del Biberó, així com familiars. 

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Miquel Morera, delegat de premsa de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, qui ha tingut un sentit record per Pere Godall, el que va ser president de l’entitat i que va morir la passada primavera. També han adreçat unes paraules als assistents  l’alcalde del Pinell de Brai, Marc Martínez;el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i la directora general de Relacions Institucionals i vicepresidenta del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), Carme Garcia. L’acte de record ha consistit en una ofrena floral al Cub de la Pau i diverses interpretacions musicals, com ‘El cant dels Ocells’ i els ‘Segadors’.

Foto: Joan Revillas

La Cota 705 és un dels principals espais de la batalla de l’Ebre, on actualment  existeix un monument a la pau. 

Posteriorment hi ha hagut una missa a l’ermita de Santa Magdalena i un dinar de germanor al restaurant Piqué de Gandesa. 
Ja a la tarda, ha tingut lloc la presentació de llibre ‘3.669 biberons:història de l’Agrupació de supervivents de la Lleva del Biberó-41’,  del que és autor del periodista del Diari Andreu Caralt. L’obra és el segon volum que es publica d’una col·lecció que impulsa la Generalitat, sobre les entitats de memòria a Catalunya. 

Temas

Comentarios

Lea También