Excombatents i familiars recorden l’inici de la batalla de l’Ebre

Unes 150 persones assisteixen a l’acte de la Cota 705 de la serra de Pàndols, entre ells membres de la Lleva del Biberó

25 julio 2017 18:11 | Actualizado a 25 julio 2017 18:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb el 79 aniversari de l’inici de la batalla de l’Ebre, el dia de Sant Jaume de 1938, aquest dimarts unes 150 persones s'han reunit a la Cota 705 de la serra de Pàndols per retre homenatge a les víctimes i combatents que van prendre part d’aquella batalla i de la Guerra Civil. Entre els assistents hi havia una desena d’excombatents, alguns d’ells membres de la Lleva del Biberó, així com familiars. 

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Miquel Morera, delegat de premsa de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, qui ha tingut un sentit record per Pere Godall, el que va ser president de l’entitat i que va morir la passada primavera. També han adreçat unes paraules als assistents  l’alcalde del Pinell de Brai, Marc Martínez;el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i la directora general de Relacions Institucionals i vicepresidenta del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), Carme Garcia. L’acte de record ha consistit en una ofrena floral al Cub de la Pau i diverses interpretacions musicals, com ‘El cant dels Ocells’ i els ‘Segadors’.

La Cota 705 és un dels principals espais de la batalla de l’Ebre, on actualment  existeix un monument a la pau. 

Posteriorment hi ha hagut una missa a l’ermita de Santa Magdalena i un dinar de germanor al restaurant Piqué de Gandesa. 
Ja a la tarda, ha tingut lloc la presentació de llibre ‘3.669 biberons:història de l’Agrupació de supervivents de la Lleva del Biberó-41’,  del que és autor del periodista del Diari Andreu Caralt. L’obra és el segon volum que es publica d’una col·lecció que impulsa la Generalitat, sobre les entitats de memòria a Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari