Experts del CSIC revisen el tram de canonada rebentat a l'Ampolla

Tècnics de l’Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja s’han desplaçat fins a la seu del CAT per estudiar el cas

11 enero 2020 11:30 | Actualizado a 11 enero 2020 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos experts de l’Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) es van desplaçar ahir divendres fins a l’Ampolla per estudiar in situ la canonada del minitransvasament de l’Ebre que va rebentar fa una setmana. El tram afectat va ser extret de la seva ubicació original i traslladat a les instal·lacions de la planta de tractament i potabilització del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) també al terme municipal de l’Ampolla. Allí, els tècnics que van arribar de Madrid el van revisar per determinar la causa del trencament. D’entrada, l’ens descarta que l’origen sigui un sabotatge i creu que la ruptura es va originar per un col·lapse estructural de la canonada, fruit del fenomen de carbonatació del formigó.

Aquest ens científic ja ha col·laborat amb el CAT en estudis anteriors per determinar i resoldre el tema de la corrosió per carbonatació del formigó en conduccions no enterrades susceptibles de patir aquesta patologia. Per aquest concepte, que inclou accions preventives, correctives i la variant del coll de Balaguer, el Consorci va invertir entre els anys 2013 i 2016 un total de 7,6 milions d’euros.

El CAT també recorda que compta amb un pressupost anual de 3,4 milions per al manteniment de la xarxa de distribució de més de 400 quilòmetres de conduccions que permeten que l’aigua de l’Ebre arribi als 63 municipis i 26 indústries consorciats.

Comentarios
Multimedia Diari