Expulsat de la JNC el jove d'Amposta detingut per abusos a menors

L’organització ha assenyalat d’«intolerables» els fets pels quals s’acusa l’home detingut a finals de febrer

11 marzo 2020 10:20 | Actualizado a 11 marzo 2020 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil del partit PDeCAT, ha expulsat un dels seus militants pertanyent a la branca de l’organització d’Amposta, després d’haver estat acusat i arrestat per abusos sexuals a menors.

Des de l’organització política han assenyalat amb nom i cognoms al militant expulsat, esmentant que «aquests fets són absolutament intolerables i incompatibles amb la militància en una organització on es propugna uns valors determinats de respecte als drets fonamentals i, en concret, a la indemnitat sexual». Per aquest motiu, i segons informaven, la secretària general de les joventuts demòcrates, Judith Toronjo, va demanar al comitè d’arbitratge, mediació i disciplina que «iniciés un procediment d’expulsió mitjançant un expedient sancionador», divendres passat, quan es va comunicar al detingut la seva expulsió de la JNC.

A les llistes del partit

Segons ressaltaven des de les joventuts, P.E. és una persona molt coneguda al territori des de fa molts anys, i que fins i tot va concórrer a les llistes de JuntsxCat a la capital del Montsià, a les eleccions municipals del 2019.

Tal com va informar el Diari, l’home de 23 anys, veí d’Amposta i de nacionalitat espanyola, va ser detingut el 24 de febrer, acusat d’un presumpte delicte d’abús sexual i contra la llibertat sexual en menors.

Tot i que per protegir als menors d’edat el cas que es troba sota secret de sumari, segons els Mossos, després de passar a disposició judicial l’acusat va ingressar immediatament a presó preventiva, on podria seguir fins a la celebració del judici, tot i que les mesures podrien canviar si es presenten al·legacions a l’Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari