Fase final de l’obra del pont de l’Estat amb polèmica per les rampes d’accés

El pont quedarà tallat a partir d’avui i durant 10 dies al trànsit mentre el PSC, a l’oposició, insisteix que les dues rampes per a vianants no compleixen la normativa d’accessibilitat

14 agosto 2017 08:07 | Actualizado a 11 noviembre 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La reforma integral del pont de l’Estat sobre el riu Ebre a Tortosa afronta la fase final dels treballs sense escapar de la polèmica. El grup municipal del PSC assegura que les dues rampes d’accés per a vianants no compleixen la normativa d’accessibilitat, se situen per sobre del 8 per cent de pendent permès. El govern municipal ho ha negat assegurant que la rampa d’accés és del 8 per cent i no pas del 10 per cent, com assenyala el PSC, al seu parer, de manera errònia.

La rèplica del govern va venir acompanyada de retrets de l’alcalde, Ferran Bel, vers el portaveu socialista i arquitecte, Enric Roig, acusant-lo de no tenir «vergonya política» per no haver volgut advertir durant el període d’exposició pública de qualsevol incompliment de normativa.

Roig va respondre amb un sorprenent vídeo penjat a les xarxes socials on assegura demostrar que la rampa nord té un pendent de 9,40 per cent, per sobre del 8 per cent permès pel Codi d’Accessibilitat de Catalunya.

A més, informa que la rampa salva una distància de 63 metres i 18 centímetres, superant per tres vegades el màxim de 20 metres permès per la normativa sense que hi hagi replans intermedis ni passamans. Parafrasejant l’alcalde, Roig diu que si «Bel tingués ‘vergonya política’ reconeixeria les errades del govern, la mala gestió de l’obra i la deficient execució d’aquesta innecessària reforma del pont».

El socialista, a més, replica al govern municipal que no van presentar cap al·legació al projecte «perquè enteníem que les rampes complien amb els requisits mínims d’accessibilitat. Ha estat ara, en el moment de veure la realitat de l’obra i els incidents ocorreguts amb alguns vianants, que s’ha posat de manifest l’incompliment».

De fet, tant el PSC com Movem Tortosa, principal partit de l’oposició, han alertat de diverses caigudes patides per vianants en el seu pas per aquesta rampa.
 

Avui, tall de trànsit

Avui, l’Ajuntament de Tortosa tallarà completament el pont al trànsit durant un període de 10 dies en els dos sentits de la circulació, amb l’objecte d’instal·lar les peces de formigó de la passarel·la sud. Aquesta restricció no afectarà el pas als vianants. El trànsit de vehicles per creuar d’una banda a l’altra de riu es desviarà pel pont del Mil·lenari. La previsió és acabar la reforma del pont abans de les festes majors de la Cinta, a principis de setembre.  

El PSC assegura que la rampa sud tampoc no compleix la normativa, ja que el seu pendent se situaria entre el 8,90 i el 9,10 per cent.

De fet, l’obra ha estat un maldecap des del seu inici, per la seva dificultat tècnica, el xantatge per part d’una de les empreses en concurs que integraven la UTE encarregada de l’obra, així com pels problemes de mobilitat que ha comportat a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari