Ferits dos nens a l’estació de l'Ampolla en desprendre’s una xapa d’una locomotora


Una de les víctimes fou traslladada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. La peça va caure al terra i provocà que algunes pedres sortissen disparades caps els nens

20 mayo 2021 11:18 | Actualizado a 20 mayo 2021 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una peça que es va desprendre d’una locomotora va provocar ferides a dos nens que es trobaven al baixador de tren de l’Ampolla. Ambdós, alumnes de l’Escola de Remolins (Tortosa)  van ser evacuats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb ferides «menys greus», tot i que més tard un d’ells fou traslladat a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

El tren era l’Intercity 00165 que havia sortit a les tres de la tarda d'ahir dimecres de l’estació de Barcelona-Sants de Barcelona i amb hora d’arribada a la de Cartagena a les 23.07. Quan passava pel baixador de l’Ampolla –on havia un grup de nens de l’Escola de Remolins– es va desprendre una peça de la locomotora.

Aquest fet va provoca runa polseguera i també, en caure a la zona de vies, sobre el balastre, segons van confirmar al Diari fonts de Renfe. Aquestes pedres que subjecten els rails van sortir despedides i sembla ser que inicialment van impactar en una farola i seguidament amb els dos menors d’edat. 

Els vigilants municipals de l’Ampolla van alertar els Mossos del que havia passat. I cap a l’estació es va desplaçar també una unitat del SEM a les 16.41 hores, que va traslladar els dos ferits a l’Hospital Verge de la Cinta en estat «menys greu», segons fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Un dels ferits presentava una fractura al dit i l’altra tindria un cop.  Una de les víctimes, mes tard, va ser trasllada a l’Hospital Joan XXIII per ser atès a la unitat de cirurgia pediàtrica.

El convoi va ser aturat a l’estació de Vinaròs. Després de ser inspeccionat per la Guàrdia Civil, es va detectar que li faltava part del davant. Tambe es va comprovar que no haguessin més troços que perillesin en desprendre’s.

Fonts de Renfe van assegurar que la locomotora del tren ha passat totes les revisions previstes en el seu pla de manteniment, l’última d’elles dimecres passat dia 12 de maig. «En tot cas, s’analitzarà el succeït per evitar que un fet tan puntual pugui tornar a passar», apunten des de l’empresa.

La mateixa nit de dimecres, un responsable de Renfe es va desplaçar fins l’hospital per posar-se a disposició dels familiars «per facilitar-los toda la col·laboració que sigui necessària».

Els escolars que es trobaven a l’estació tenien entre 11 i 12 anys i havien anat a aquesta localitat a realitzar una activitat extraescolar i estaven esperant un tren per tornar a la capital del Baix Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari