Ferran Bel deixa l'alcaldia 'satisfet' per la feina feta durant més d'una dècada a Tortosa

Destaca el "bagatge i experiència" de la seva successora en el càrrec, Meritxell Roigé

07 febrero 2018 12:49 | Actualizado a 09 febrero 2018 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ferran Bel deixarà de ser aquest dijous l’alcalde de Tortosa, un càrrec que ha ocupat els darrers onze anys. Prendrà el relleu la tinent d’alcalde d’Urbanisme i exdiputada al Parlament Meritxell Roigé, qui es convertirà en la primera alcaldessa de la història de la ciutat.  La decisió era esperada tot i que s’ha materialitzat uns mesos més tard del previst inicialment, per l’actual context polític català, i quan falta poc més d’un any per a les properes eleccions municipals. Bel deixa també l’acta de regidor que ha tingut al llarg de setze anys, durant els quals ha estat el cap de llista de Convergència i Unió. Abandona la política local però de moment no la nacional, ja que continua com a diputat al Congrés i com a membre de l’executiva nacional del PDeCAT, on és responsable d'Acció Política i d'Estratègia Municipal.

Dels onze anys que ha estat al capdavant de l’Ajuntament, quatre van ser amb majoria absoluta (2011-2015), la primera d’un Consistori tortosí en democràcia. L’actual mandat ha estat possible gràcies a un nou pacte amb ERC. De fet, el republicà Josep Felip Monclús, primer tinent l’alcalde, ha acompanyat Bel en l’anunci del seu comiat, juntament amb Meritxell Roigé.  

Bel s’ha mostrat satisfet de la feina feta al llarg d’aquesta més d’una dècada a Tortosa i ha tingut paraules d’agraïment per a la societat civil de la ciutat, els regidors i companys de partit, la família i també per a la resta d’alcaldes de les Terres de l’Ebre i d’arreu del país. “El més bonic i satisfactori que pot fer un polític és treballar per la seva ciutat”; ha assegurat.

Bel s’acomiadarà del plenari en una sessió aquest dijous al vespre, en la que preveu fer un ampli balanç de la seva obra de govern. Amb tot, ha avançat als periodistes que se sent especialment satisfet per “haver pogut actuar de forma decidida en la reforma del nucli antic”, la dignificació de l’entrada a Tortosa (entorn comercial dels portals), les actuacions fetes al voltant del riu Ebre “per convertir-lo en una artèria més de la ciutat” o, a nivell social, el “suport als ciutadans” en uns anys en els que la crisi va fer estralls. També ha destacat la reordenació duta a terme a l’Ajuntament, “posant ordre a les finances municipals, reduint l’endeutament i creant nous serveis”.

També ha lamentat que la creu crisi econòmica d’aquests anys ha impedit dur a terme més Inversions o deixar encara més sanejat el Consistori.

Meritxell Roigé agafarà el relleu el pròxim dissabte en un ple extraordinari a les dotze del migdia. Bel ha assegurat que la gent de Tortosa "pot estar tranquil·la" perquè ell marxa però la feina feta tindrà continuïtat per part de Roigé. "Té més coneixement i bagatge de servei públic ella que el que tenia jo fa onze anys", ha afegit.

La marxa de Bel no suposarà tampoc cap canvi amb el pacte de govern amb ERC, malgrat algunes modificacions en el cartipàs municipal. L'escó que deixa lliure Bel serà ocupat per Josep Cugat, president de l'EMD de Bítem, després que Rosa Cid, la següent a la llista de CiU, hi hagi renunciat.

Comentarios
Multimedia Diari