Festast tanca portes amb un 25 per cent més de visitants

Xocolates Creo, Sorolla Bacallaners, el restaurant Lluerna i Josep M.Blasi, premis gastronòmics Llorenç Torrado 2017

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dilluns ha tancat portes la cinquena edició de la Fira Gastronòmica Festast de Tortosa. Aquesta ha sigut una de les edicions amb més visitants, un 25% més que l’any passat.

Segons informa l’Ajuntament de Tortosa, els registres també han estat bons en el nombre de professionals inscrits en la jornada sectorial d’ahir, amb 260 en total.

Els sectors participants de l’esdeveniment incloïen denominacions d’origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica, etc. Enguany com a novetat la fira també oferia per primera vegada un espai didàctic per als més petits, on podien gaudir de noves experiències gastronòmiques amb tallers dissenyats específicament per a ells.

En aquest sentit, les activitats paral·leles com els tallers de cuina infantils també han tingut una bona acollida, amb més de 300 participants. L’alcalde, Ferran Bel, i el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, han fet una valoració positiva de Festast, que donen per consolidada en la seua cinquena edició i que ha permès posar de relleu «l’alta qualitat dels professionals del sector alimentari al territori», uns professionals als quals l’alcalde ha volgut agrair novament la seua confiança amb Festast.

Premis Llorenç Torrado

Dilluns per la tarda com a cloenda de l’esdeveniment va tenir lloc el lliurament dels premis Llorenç Tollado, reconegut periodista i gastrònom molt vinculat a les Terres de l’Ebre.

D’aquesta forma, en l’edició d’enguany, el premi Productors i Comerciants ha estat per a Sorolla Bacallaners; el premi Terres de l’Ebre per a Xavier Benet, de Xocolates i cafès CREO; el premi Divulgadors ha estat per a Josep Maria Blasi; i el premi Cuiners i Restauradors per a Víctor Quintillà, del restaurant Lluerna.

Els premis Llorenç Torrado es van crear com un reconeixement a professionals, empreses i productors que des de la cuina i la restauració contribueixen a posar en valor la gastronomia catalana.

Comentarios
Multimedia Diari