Festes Quinquennals: Alcanar i les Cases s’omplen de flors, catifes i altars

Els carrers més antics, estrets i costeruts de la població reben avui la visita de la Mare de Déu del Remei. Ahir va ser el torn del nucli mariner

05 octubre 2019 17:50 | Actualizado a 07 octubre 2019 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer cap de setmana de les Quinquennals d’Alcanar ha viscut un dels moments més emocionants d’aquestes festes profundament arraïlades en l’imaginari col·lectiu dels canareus i casencs. Després de la processó pel sector de l’avinguda de Catalunya, els joves de les Cases, vestits de mariner, venien a recollir la imatge de la Verge, on ahir va estar al nucli mariner.

La formació dels joves mariners, marcant el pas tots a una, i la interpretació, a viva veu, de la Salve marinera per part dels casencs enmig del silenci dels carrers i places del poble, posa la carn de gallina a qualsevol que vegi aquesta manifestació popular. El ritual es repeteix amb l’arribada de la Mare de Déu a les Cases.

Ahir milers de visitants omplien els carrers casencs per admirar els motius mariners i florals de les façanes, altar i les vistoses catifes, majoritàriament de sal marina i serradura fetes pels carrers principals del nucli.

Pràcticament, tot el cap de setmana, en major o menor mesura en funció de la feina, els veïns dels carrers al voltant de l’església (zona coneguda com les Escaletes) ultimen el fruit de més de mig any de feina. El sector d’avui, amb altar a la petita plaça Doctor Flèming, dona l’oportunitat als visitants de conèixer els primers carrers del poble i el primer eixample, una vegada superades les ‘parets altes’ que protegien el nucli antic. És un dels sectors més llargs de la novena.

Durant els primers dies de la setmana que entrem la zona més desconeguda per a molts visitants i nouvinguts al municipi (molts d’ells instal·lats en la banda nova, on estan la majoria de serveis) es reivindicarà i es tornarà a donar a conèixer gràcies a les festes en honor a la Mare de Déu del Remei.

Enguany, un grup d’alumnes de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar fan de voluntaris i aclareixen tots aquells dubtes que els turistes que s’acosten al muncipi tenen sobre la festa, el treball per fer els ornaments, els detalls del sector corresponent, etc.

L’alumnat de l’Escola Joan Baptista Serra també viuen intensament les Quinquennals. S’ha encarregat de preparar uns enormes contes populars que han servit per a decorar el carrer.

Comentarios
Multimedia Diari