Festival Deltebre Dansa: la història d’un èxit que projecta l’Ebre a tot el món

L’esdeveniment acaba d’arrencar la seua quinzena edició i combina la formació artística multidisciplinària d’alt nivell i la programació d’espectacles d’avantguarda de màxima qualitat, de disciplines variades i de companyies internacionals

10 julio 2019 10:10 | Actualizado a 10 julio 2019 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fins el 21 de juliol el municipi de Deltebre es converteix en l’epicentre de les arts del moviment gràcies a la 15a edició del Festival Deltebre Dansa. Es tracta d’un esdeveniment de prestigi internacional que ha situat Deltebre com un municipi pioner en les disciplines de la dansa i el circ, i que és molt ben acollit per la ciutadania, que ja se’l sent propi, l’espera i hi participa.

Durant dues setmanes la cita ofereix 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell i d’arreu del món a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’esdeveniment ha atret 150 ballarins de més de 40 nacionalitats.

Cal recordar que el festival ha estat escollit com un dels 24 finalistes dels Premis EFFE que entrega l’Associació Europea de Festivals, en col·laboració amb la Comissió i el Parlament Europeu. Així mateix, el Deltebre Dansa va ser valorat com el millor projecte cultural de Catalunya entre els anys 2015 i 2018 per part del Departament de Cultura. També ha estat considerat com un dels 25 exemples més rellevants de dansa per l’European Dancehouse Network.

En aquesta edició es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, recentment guardonada amb el premi Max, o la companyia de circ francesa La Contrebande.

El festival no oblida els més menuts de casa i és per això que ofereix una completa programació familiar, com els múltiples espectacles de la Nit Solidària i del Circ i els del Circuit ‘Deltebre, atracció natural’. Durant la cloenda també es podrà gaudir de l’espectacle Bal Trap, de la companyia La Contrebande, i concert de Bemba Saoco.

Un any més, i en el marc d’aquesta nit dedicada al circ del dijous, el Festival Deltebre Dansa reafirma el seu compromís amb la comunitat que l’acull. Per aquest motiu, es torna a realitzar una recollida solidària d’aliments i altres productes de primera necessitat que es repartiran entre les persones del municipi que més ho necessitin. Es pot col·laborar portant aliments de llarga duració, com oli, conserves, lactis, etc. així com productes d’higiene personal.

Per altra banda, durant els 15 dies del festival hi haurà tallers de dansa i circ per a tots els membres de la família. Des de tallers de dansa contemporània per a nens fins a tallers d’afro-fusion o twerking passant per classes de circ contemporani o de Quigong per a la gent gran. Més informació a deltebredansa.cat.

Comentarios
Multimedia Diari