Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Festival artístic a Amposta contra la violència de gènere

El festival Femme in Arts a Lo Pati posa el focus sobre aquesta lacra a través de l'art.

ACN

Whatsapp
Fotograma de la pel·lícula Júlia Ist, de la cartera de pel·lícules de la mostra internacional de Films de Dones de Barcelona, que es podrà veure al festival de Lo Pati, Femme in Art.

Fotograma de la pel·lícula Júlia Ist, de la cartera de pel·lícules de la mostra internacional de Films de Dones de Barcelona, que es podrà veure al festival de Lo Pati, Femme in Art.

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre ha estrenat aquest cap de setmana un nou festival, Femme in Arts, per abordar a través de l'expressió artística la violència de gènere, el silenci i la capacitat potenciadora i creadora de les dones.

El certamen, que coincideix amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones inclou una programació amb projeccions audiovisuals, un espectacle de dansa o un recital poètic.

"Intenta fer visible un tema tan greu com la violència contra les dones d'una manera vivencial i emocional", explica la comissària de Femme in Arts, Anna Zaera. El certamen va començar divendres a la tarda amb un acte inaugural, amb dansa i la projecció del curtmetratge 'Menopause rebel', on van assistir més d'un centenar de persones. Segons Zaera, "estem en un moment en què tota la conflictiva està sortint a la llum, comencem a qüestionar-nos i a prendre consciència que és un problema estructural molt greu".

Femme in Arts neix substituïnt el cicle Cinema i Dona i ho fa amb voluntat de continuïtat. Entre les activitats programades, hi ha un cicle de cinema que inclou debats i col·loquis; un espectacle inaugural de dansa, amb la ballarina Anna Hierro; un espectacle musical, amb Les Impuxibles; un recital poètic i també un espai d'exhibició i consulta de literatura feminista. Tota la programació té com a objectiu reivindicar la lluita de les dones des d'una perspectiva universal però vinculant-la, en tot moment, amb els moviments que han tingut lloc a les Terres de l'Ebre i que mostren la resistència femenina moltes vegades des de la invisibilitat de la vida domèstica.

La maternitat, la vulnerabilitat, els dubtes que genera enfrontar-se a les definicions de gènere o mostrar com el poder controla els cossos de les dones a través de mecanismes socials, culturals o polítics són alguns dels temes que s'aborden des d'un punt de vista artístic i reflexiu.

El festival està coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d'Intervenció Especialitzada de Terres de l'Ebre que exerceix la Fundació Montsià.

Compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Hi col·laboren els col·lectius de dones de les Terres de l'Ebre i el Drac Màgic, una cooperativa d'iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l'estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual amb la representació de les dones com a focus. Totes les activitats es fan a Lo Pati i són gratuïtes.

Temas

Comentarios

Lea También