Festival terres Catalunya: l’aposta per l’audiovisual turístic

Un centenar de films, documentals i anuncis participen en la segona edició d’aquest certamen, que tindrà lloc a Tortosa del 2 al 5 de maig

29 marzo 2018 09:51 | Actualizado a 29 marzo 2018 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de cent pel·lícules són les que participaran en la secció oficial de la segona edició del festival terres Catalunya Eco& Travel film festival, que se celebrarà del 2 al 5 de maig a la ciutat de Tortosa. El festival, que està especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges sostenibles, ha rebut prop de 250 inscripcions d’arreu del món, de 18 països diferents com les Filipines, el Pakistan, Holanda o Alemanya.
L’organització del festival, iniciativa de la productora Filmsnòmades, s’ha mostrat molt satisfeta amb el nombre i la qualitat dels treballs que s’han presentat, ja que també s’han superat les xifres de la convocatòria del 2017.

La competició oficial, així, la conformen 100 pel·lícules (seleccionades entre les 250 proposades) entre les dues competicions del festival, dedicades a Comunicació Turística i Documentals. Totes elles es podran visionar en les projeccions que tindran lloc durant els dies del certamen a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa i al Mercat de Tortosa. El jurat que les ha de valorar és internacional i el seu veredicte es donarà a conèixer a la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper 4 de maig a l’Hotel SB Corona de la ciutat.

Paral·lelament, com en l’anterior edició, se celebrarà el terres Lab, un congrés professional per reflexionar sobre casos d’èxit dels audiovisuals i comunicacions en aquest sector. Es comptarà, entre altres, amb un dels responsables de la comunicació de la novedosa Marca Xile.
També, com l’any passat, es faran projeccions adreçades als alumnes d’educació secundària de la ciutat. 

A més a més, el dia abans de l’inici del festival, l’1 de maig, es farà a la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell l’estrena en primícia d’una projecció fora de competició del capítol de la sèrie Big Screen Splendors dedicat a Nova Zelanda, com escenari d’El senyor dels Anells. Es tracta d’una sèrie que aborda els escenaris de les pel·lícules (el París d’Amélie, l’Anglaterra de Harry Potter...).

Projeccions al Mercat 
Una de les grans novetats d’aquesta edició és que el festival s’obre més a la ciutadania i celebrarà un vespre de projeccions al Mercat Municipal, quan les parades obriran i s’oferiran tastos i tapes. 

Serà en concret el dijous 3 de maig. Santi Valldepérez, soci i productor executiu de Filmsnòmades, ha explicat que es farà una selecció de les projeccions  per tal de passar les més atractives per a la ciutadania. 

Cal recordar que el festival Terres Catalunya Eco & Travel film festival és l’únic especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat espanyol i ara és membre candidat del CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic.

L’Ajuntament de Tortosa dóna suport a la iniciativa i en cedeix els espais del festival, tot valorant que es tracta d’un esdeveniment que situa Tortosa en el panorama internacional de festivals de cinema.

Membre candidat del CIFFT

El Festival Terres Catalunya fou designat fa uns mesos com a membre candidat a formar part del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT). Ara el festival se sotmetrà a un any d’avaluació i, en funció de l’avaluació obtinguda, podrà arribar a ser membre de ple dret d’aquesta associació. 

Comentarios
Multimedia Diari