Finalitzen actuacions de neteja a dos barrancs de Benifallet i la Palma d’Ebre

Aquests treballs s’emmarquen dins del manteniment de les lleres que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre realitza a tota la conca

23 mayo 2020 14:20 | Actualizado a 23 mayo 2020 14:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha finalitzat dues actuacions de millora de la capacitat de desguàs en lleres de barrancs a les Terres de l’Ebre. En concret, a barranc de Sant Jordi, a Benifallet, i al barranc Toll del Estret, a la Palma d’Ebre. En aquest últim s’han retirat els arbres que van resultar afectats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre el passat estiu, ja que poden afavorir la formació d’obstruccions.

Els treballs, que van començar el passat 14 d’abril, s’han centrat principalment en la realització de neteges, podes i desbrossaments selectius realitzats de manera manual, respectant la vegetació autòctona, per a recuperar la secció de desguàs de la llera i reduir així el risc de desbordament en cas d’avingudes d’aigua sobtades.

Al barranc de Sant Jordi, a Benifallet, s’ha actuat sobre un tram d’uns 160 metres que presentava un excés de vegetació, principalment, esbarzers i canyes.

Al Toll de l’Estret, a la Palma d’Ebre, s’ha intervingut en la zona afectada per l’incendi forestal de la Torre de l’Espanyol per a retirar la vegetació arbòria cremada el passat estiu. S’han eliminat els peus afectats de la llera i en zona de servitud ja que podien caure i generar obstruccions. També s’han realitzat aclarides i podes per a afavorir la regeneració de la vegetació autòctona.

Aquests treballs s’emmarquen dins de les actuacions de conservació de lleres que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre desenvolupa al llarg de tota la conca, amb càrrec al seu pressupost, per a detectar zones potencialment perilloses i mitjançant el condicionament i neteja de marges, riberes i llits, millorar la capacitat de desguàs del riu i els afluents en cas d’avingudes, per tal d’evitar possibles desbordaments. La restauració fluvial és, a més, una de les mesures del Pla de Gestió de Risc d’Inundació de l’Ebre. Els seus objectius són la millora del coneixement de la demarcació (amb més informació, diagnòstics més precisos i mesures més encertades) i la millora de l’espai fluvial, bàsiques per a la protecció del domini públic hidràulic, segons la CHE.

Comentarios
Multimedia Diari