Fins a 85 estands ompliran la XXVI Fira de la Terrissa

L’esdeveniment, que tindrà lloc de l’1 al 5 de maig, cada any és visitat per 45.000 persones de tot el país i col·leccionistes internacionals

26 abril 2019 11:24 | Actualizado a 26 abril 2019 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Compte enrere per a la inauguració de la Fira de la Terrissa de la Galera que aquest any compleix vint-i-sis edicions i que tindrà lloc de l’1 al 5 de maig. L’esdeveniment marca l’inici de la primavera i el bon temps a tot l’Ebre, la fira de la Galera és l’inici de les tardes solejades i els dies llargs.

Però tot i tenir una gran importància al nostre territori com explicava Ramon Muñoz l’alcalde del municipi «també gaudeix d’un reconeixement estatal i internacional». I és que ja són molts els països que han passat per aquesta mostra com: «Marroc, Portugal, Hongria i el Japó» enunciava l’alcalde. I tot i que cada any es commemora un «els altres estan igualment invitats i sempre vénen». «És molt interessant convidar altres països perquè veus com treballen el mateix producte que tu i això sempre és un plus i un valor», afegia el president de la comissió organitzadora de la Fira de la Terrissa, Francesc Gasulla. Es calcula que cada edició la fira és visitada d’entre 35.000 a 45.000 persones.

Argentina serà el país escollit i Andalusia la comunitat autònoma seleccionada per a la Fira

Tot un exemple de com un poble petit i humil és capaç d’atreure a gent de tots els indrets units pel mateix nexe: la terrissa. La fira, com remarcava l’alcalde Ramon Muñoz, «no dinamitza únicament la Galera, sinó les Terres de l’Ebre en conjunt». Perquè «la Galera no pot absorbir tota la gent que porta la fira, no tenim tants de recursos» i continuava «la gent es queda a dormir a Santa Bàrbara, va a dinar a la Sénia, a les Cases d’Alcanar o la Ràpita».

El perfil del visitant

Com han explicat Muñoz i Gasulla a la presentació de l’acte, el perfil del visitant de la Galera és «d’ebrencs que vénen a passar el dia» fins a «col·leccionistes d’argila que ja tenen aquest esdeveniment apuntat al calendari». Aquest segon grup, principalment compren «los cantes, ja que és la peça més buscada», comentava Gasulla.
Un altre aspecte a tenir en compte de la Fira de la Terrissa és que aquest any la peça commemorativa que cada any s’escull és «lo cante alt» o «cante de Talavera de la reina». A més a més, la comunitat autònoma convidada a l’esdeveniment serà Andalusia, la qual «repeteix, però en vint-i-sis edicions ja ens toca repetir comunitats» explicava l’alcalde. 

Comentarios
Multimedia Diari