Fira de l'Ocupació: un espai de trobada entre les empreses i el talent jove

La Cambra de Comerç de Tortosa organitza una nova edició de la Fira d’Ocupació Online, que se celebrarà el pròxim dijous 26 de novembre

23 noviembre 2020 11:00 | Actualizado a 25 noviembre 2020 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira d’Ocupació Online torna a brindar una oportunitat al jovent per donar-se a conèixer entre les empreses de les Terres de l’Ebre i Tarragona. La Cambra de Comerç de Tortosa ha organitzat, el dijous 26 de novembre, un punt de trobada en el qual poden participar tant els joves en recerca activa d’ocupació o formació com les empreses que busquen retenir el talent al territori.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, deia que «som l’única Cambra de Comerç de la província que ha apostat per seguir amb la Fira d’Ocupació en format digital, per això l’oferta està oberta a totes les empreses i persones de Tarragona». Segons el president, l’objectiu d’aquests espais és millorar l’ocupabilitat dels joves que hi participen, així com ajudar a les empreses a trobar nous talents al territori: «És una oportunitat per retenir el talent i que el jovent es quede a les Terres de l’Ebre, el que a la vegada atraurà noves persones i repercutirà positivament en altres problemàtiques com el despoblament rural», reblava Faiges.

Per la seva part, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, esmentava que «és bo que al territori apostem de manera decidida per les polítiques actives de generar ocupació, i per això posem les eines a l’abast de la gent jove, per formar-los i facilitar el contacte amb el món empresarial».

D’aquesta manera, totes les persones d’entre 16 i 29 anys que estiguin en recerca de feina poden registrar-se a la web www.firaocupacio.com i inscriure’s per poder assistir a la Fira d’Ocupació. Un cop realitzada la inscripció, caldrà que es connectin el dijous de 9 a 14.30 hores per tenir l’oportunitat de contactar i enviar el seu currículum a diferents empreses, així com assistir a les ponències i formacions que es duran a terme en format de videoconferència. En aquesta edició es podrà gaudir d’un cafè virtual, així com de l’«Elevator Pich» a càrrec de Paula Rojas.

«De la mà del programa europeu PICE fa cinc anys que organitzem formacions específiques per a joves, adaptant-nos a les necessitats del món laboral, i en fa tres que vam començar amb les Fires d’Ocupació, uns espais pels quals ja han passat més de 400 persones que en aquell moment ni treballaven ni estudiaven», explicava el gerent de la Cambra, Francesc Minguell, qui afegia que «les empreses també han agraït que s’hagi apostat per una trobada en línia, així que igual en un futur podria quedar-se aquest format, com a mínim per a una de les tres fires que celebràvem cada any», tancava.

Aquesta edició de l’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, el Campus Terres de l’Ebre de la URV, l’Institut Montsià i la Diputació de Tarragona i és una actuació cofinançada pel Fons Social Europeu i per la iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Tot un èxit al mes d’octubre

El passat mes d’octubre la Cambra de Comerç de Tortosa va organitzar la I Fira de l’Ocupació Online. Habitualment la cita tenia lloc de forma presencial, tres cops a l’any a la Ràpita, Tortosa i Amposta, però la situació actual ha obligat a adaptar-se adquirint un format virtual, que ha resultat un encert vist l’èxit de la primera edició.

Des de la Cambra de Comerç de Tortosa reblaven que en la primera edició de la cita en línia hi van participar 360 persones, 32 empreses importants del territori i van comptar amb 196 inscripcions de joves d’entre 16 i 29 anys.

Comentarios
Multimedia Diari