Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Flix, Ercros i Govern treballen per portar noves empreses al municipi

Una vintena d'empreses s'han interessat inicialment pels 200.000 m2 de terrenys industrials que s'ofereixen

M.Millan

Whatsapp
Els terrenys, a tocar del complex químic d´Ercros. Foto: Joan Revillas

Els terrenys, a tocar del complex químic d´Ercros. Foto: Joan Revillas

L’Ajuntament de Flix, la Generalitat de Catalunya i l’empresa química Ercros treballen conjuntament en un pla de reindustrialització que porti noves empreses i ocupació al municipi de la Ribera d’Ebre.

En la reunió de seguiment celebrada aquesta setmana, les tres parts han acordat ampliar un any (fins a l’abril de 2017) el contracte subscrit amb la consultora MOA BPI Group, especialitzada en processos de reindustrialització, per a la recerca d’inversions capaces de generar ocupació a la zona.

El projecte de reindustrialització implica posar a disposició de nous inversors la seva oferta de terrenys, de 200.000 metres quadrats; un sòl amb gran tradició industrial i especialment adequats per a les empreses químiques, de reciclatge o tractament de residus.

Fins ara, les feines realitzades han permès identificar una vintena d’empreses interessades, però els projectes encara estan en fase d’anàlisi. En aquesta primera fase, MOA s’ha posat en contacte amb un total de 770 empreses que operen a Espanya en sectors afins a l’activitat d’Ercros, com és la química bàsica i intermèdia, el reciclatge i tractament de residus i la fabricació de plàstics, resines o detergents.

En aquesta nova fase es preveu ampliar la prospecció a altres nínxols d’activitat amb interès potencial, com la logística, a la vegada que s’obrirà la recerca a empreses europees i companyies que treballen amb el sector públic.

Les empreses interessades a instal·lar-se aquí podrien beneficiar-se d’una estructura de costos competitiva, disposar de vapor, un elevat cabal d’aigua de captació per als seus processos, estació fisicoquímica de tractament d’aigües i abocador industrial.

S’oferirà a les empreses que s’implantin a les instal·lacions de Flix la possibilitat de fer ús del terra en règim de lloguer o venda, «en condicions molt avantatjoses» en funció del volum d’ocupació que acabin generant.

Ercros assegura que també es planteja coinvertir en els projectes en què es puguin generar sinergies amb els seus processos productius.

Per la seva banda, l’Ajuntament ofereix una bonificació del 95% en els impostos municipals sobre edificacions, instal·lacions i obres, i un 50% de bonificació en l’IAE. Ercros preveu tancar la seva històrica planta de producció de clor a Flix i que reduirà al 30% la producció de la seva factoria a Vila-seca. La de dimecres va ser la primera trobada entre els representants d’Ercros i l’Ajuntament de Flix, després que l’empresa anunciés una inversió de 28 milions d’euros en una planta a l’Aragó.

Tot i que es va tractar la qüestió, consistori i empresa s’han emplaçat a una reunió abans de dues setmanes per tractar en profunditat la problemàtica, segona ha confirmat l’alcalde del municipi, Marc Mur.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También