Flix es prepara per a la marxa d´Ercros del municipi després de 120 anys

L´Ajuntament renegocia amb l´empresa química tots els acords i convenis que els vinculen, alguns d´ells vigents des de fa tres dècades

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l’Ajuntament de Flix ha aprovat la creació d’ una comissió de seguiment d’Ercros i el nomenament dels seus integrants. La necessitat d’aquest nou òrgan col·legiat ve donada per la situació generada per la intenció feta pública per l’empresa de tancar a finals de l’any 2017 la línia de producció de clor de la fàbrica de Flix, fet que comportarà que l’activitat de la planta química quedi en mínims, «amb l’impacte negatiu que tot plegat generarà en la població», destaquen des del Consistori. La Comissió la presidirà l’alcalde de Flix, Marc Mur, i els regidors Francesc Barbero i Delfí Castellví (Entesa); Josep Solé Rojals i Núria Blanch Hernández (CiU); i Albert Maní i Francisco Romero Navarro (SI).

Segons explica al Diari l’alcalde, «durant 120 anys l’empresa química ha ocupat terrenys i ha donat feina als veïns. A partir del moment en què Ercros comença a marxar, hi ha una sèrie d’acords i convenis, alguns d’ells vigents des de fa més de trenta anys, que s’han de rescindir, mantenir o renegociar».

Així, els convenis del subministrament d’aigua potable i el d’ús de l’abocador «s’han de mantenir», mentre que hi ha qüestions com les llicències d’obres o cessió de terrenys a l’Ajuntament «que si que s’han de modificar o rescindir», apunta Mur.

Al mes de juliol ja hi va haver una reunió amb Ercros per abordar aquests temes i hi ha prevista una nova trobada aquest mes d’octubre.

Amb tot, el principal focus de preocupació del Consistori continua sent l’atracció de noves empreses i la creació de llocs de treball, ja que el tancament de la línia de clor d’Ercros suposarà l’acomiadament d’uns 75 treballadors.

Segons detalla l’alcalde, hi ha una empresa interessada en una parcel·la dels terrenys d’Ercros i es continua treballant en el marc del conveni que hi ha amb l’empresa química i la Generalitat, tot i que de moment no s’ha pogut concretar cap implantació d’indústria o activitat econòmica nova.

Segons apunta Marc Mur, Ercros actualment té beneficis «i per això no pot marxar de Flix sense pagar peatges, pels passius socials i ambientals que deixa al municipi». «Això la Generalitat ho ha de tenir clar:hi ha d’haver màxima exigència a Ercros», afirma l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari