Flix inicia la remodelació de carrers a les Casetes i al barri de la colònia

En poc més d’un any i mig s’haurà invertit més de 3 milions d’euros amb el projecte de la Llei de Barris

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Obres al barri de la colònia de Flix, amb la fàbrica a la dreta, aquesta setmana. FOTO: JOAN REVILLAS

Obres al barri de la colònia de Flix, amb la fàbrica a la dreta, aquesta setmana. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament de Flix ha donat una nova empenta final a la Llei de Barris i ha iniciat recentment la remodelació de carrers al barri de les Casetes i al barri de la colònia fàbrica. La previsió és que les obres estiguen finalitzades la propera primavera.

Ara mateix són sis els carrers que estan en obres i un setè que començarà en breu. «El barri de la colònia fàbrica està molt degradat, i esperem que aquestes actuacions siguen un punt d’inflexió per tal de recuperar habitatges», valora l’alcalde de Flix, Francesc Barbero.

Els treballs renovaran totalment el ferm i els serveis. En el cas del barri de la colònia fàbrica, els carrers on s’actuarà eren propietat d’Ercros, i ara passaran a ser públics. L’altra meitat continuaran sent propietat de l’empresa. «Però vam valorar que s’havia de fer l’actuació, perquè del contrari en 20 anys s’hagués abandonat», considera Barbero.

I és que el singular barri té fins a 17 edificis catalogats com a Bé Cultural d’Interès Local, ja que són de principis del segle XX i tenen una estètica centreeuropea.

El passat mes d’octubre, després d’anys d’espera, es donaven per acabades les obres de l’Skate Park i es procedia a l’obertura als usuaris de l’equipament esportiu. Acte seguit, s’iniciaven les obres al carrer Molí, des de la Boca de la Mina fins al final de la cruïlla amb el carrer Ernest Scheff, amb un pressupost total de 329.855,30 euros subvencionat pel projecte de la Llei de Barris. L’obra va ser posada a concurs i adjudicada a l’empresa Agrovial amb una oferta econòmica de 267.155,53 euros més IVA. Al mateix moment, s’iniciava la construcció del Centre Cívic 4 camins, a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil ubicada als 4 camins, amb una previsió de dos mesos de durada i assignada a l’empresa Construcciones Ascensio S.L.

Dos setmanes després s’iniciaven així les obres del carrer Albert Quintana i de l’avinguda Flix, adjudicades a l’empresa Gilabert Miró S.A. amb una durada prevista de 5 mesos i amb un cost de 397.741,31 euros més IVA. A més, aquest mes de novembre s’han iniciat les obres del carrer Santa Eulàlia per un import de 499.930,18 euros amb IVA inclòs i duta a terme per l’empresa Artífex Infraestrucutras S.L.

Finalment, ara han arrencat les obres de remodelació del Passeig Sant Tomàs que tenen una durada prevista d’execució de quatre mesos i s’ha adjudicat a l’empresa Afixa per 255.446,31 euros més IVA.

Tots aquests projectes es duen a terme dins el marc de La llei de Barris aprovada per la Generalitat l’any 2004 i que busca la millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial a través de projectes d’intervenció integral. Així, totes les actuacions dutes a terme estan subvencionades i compten a un total de despesa prevista per aquest 2020 de 3.968.651,96 euros.

Temas

Comentarios

Lea También