Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Flix recorda el final de la batalla de l'Ebre amb una tercera recreació

Fins a vuit grups de recreadors van participar ahir en la recreació de la batalla de l'Ebre, que es va endarrerir per la pluja

M. Pallás

Whatsapp
Imatge dels carrers de Flix, plens de soldats, que van convertir-se en camp de batalla. FOTO: JOAN REVILLAS FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge dels carrers de Flix, plens de soldats, que van convertir-se en camp de batalla. FOTO: JOAN REVILLAS FOTO: JOAN REVILLAS

Per recordar la batalla de l’Ebre i homenatjar les víctimes de la Guerra Civil espanyola, ahir Flix es va convertir en un autèntic camp de batalla. Vuit grups de recreadors, amb un total d’unes 150 persones, van participar en la tercera edició de la recreació del final de la batalla de l’Ebre al municipi.

Fa 78 anys, la matinada del 16 de novembre de 1938, el municipi va ser l’escenari de la retirada de les darreres forces de l’exèrcit republicà que havien lluitat a la batalla de l’Ebre: creuant el pont de ferro, dinamitat després que passés l’últim soldat, el XV Cos de l’Exèrcit Republicà posava fi a aquella llarga batalla.

D’aquesta forma, 115 dies després de travessar el riu, les darreres unitats de l’Exèrcit Republicà el tornaven a creuar, aquest cop en retirada. L’endemà al matí, eren ocupades per les franquistes 82 Divisió i 1a de Navarra les darreres posicions a la dreta de l’Ebre i la població de Flix.

L’esdeveniment va ser dirigit pel grup de recreadors Voluntarios de Fayón i també va comptar amb la col·laboració de recreadors de la Terra Alta, el País Valencià i l’Aragó, així com del cos de Mossos.

L’acte estava coorganitzat per l’Associació Cultural La Cana de Flix, hi col·laboraren el grup Flexus Teatre i l’Associació de Dones de Flix, i comptà amb el suport del Comebe.

Al voltant de la recreació també es van realitzar diverses activitats de divulgació històrica i de memòria.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También