Flix recupera l’exhibició dels Armats i la Samaritana

L’actuació es va canviar de lloc per poder controlar l’aforament i mantenir les distàncies de seguretat per la pandèmia de la Covid-19

05 abril 2021 09:34 | Actualizado a 05 abril 2021 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Flix va poder dur a terme ahir una de les seves tradicions de Setmana Santa. La Confraria dels Armats va recuperar les exhibicions, així com la representació de la Samaritana. Concretament, es van fer dues exhibicions amb una cinquantena d’Armats, homes i dones de totes les edats, mentre que també es van fer dos passis de la Samaritana i la recitació dels versos (Desmes), una a càrrec de Remei Julian Martos i l’altra de Carme Cervelló Garcia, que l’havia de representar l’any passat però que no ho va poder fer a causa del confinament per la covid-19. 

Els actes es van poder recuperar gràcies a què van canviar d’emplaçament: es van dur a terme a la pista d’estiu de la Unió Social, amb un aforament limitat i controlat i seguint totes les normatives sanitàries arran de la pandèmia. 

Així, unes 200 persones van poder assistir a cada passi, asseguts en cadires separades, segons detallà al Diari Joan Martínez, president de la Confraria dels Armats de Flix i que ahir va exercir també de Capità Manaia durant les exhibicions. 

L’any passat, arran del confinament domiciliari, es van haver de suspendre tots els actes i els Armats van actuar des dels balcons de les seves respectives cases, recorda Martínez. 

La Confraria dels Armats de Flix és una de les entitats amb més arrelament del municipi, que té els inicis fa més de cent anys. Tot i que va desaparèixer l’any 1968, va reprendre l’activitat al 1980 «i des de llavors en tot moment ha comptat amb la participació d’homes i de dones». 

Pel que fa a les Desmes de la Samaritana, la tradició es va recuperar fa un quart de segle i actualment la llista per interpretar el personatge «està coberta fins a l’any 2032», segona afirma Martínez. 

Comentarios
Multimedia Diari