Florette accelera per tenir operativa a l’estiu la nova planta de Tortosa

L’empresa de producció d’amanides acabarà les obres aquesta primavera i obre el procés de selecció de la plantilla

02 marzo 2021 07:00 | Actualizado a 02 marzo 2021 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Florette accelera les obres i les contractacions per tenir operativa la seva nova planta de Tortosa aquest estiu, coincidint en l’època de màxim consum d’amanides. Segons ha detallat al Diari el director del centre de producció de les Terres de l’Ebre, Àlex Astruc, les obres de construcció de la fàbrica acabaran aquesta mateixa primavera.

De forma paral·lela, la companyia ha iniciat la selecció d’alguns perfils professionals, com els caps d’equip i oficials de manteniment, mentre que en breu preveu començar el procés per a la resta de la plantilla, des d’operaris de la línia de producció al personal d’oficina.

En total, en aquesta primera fase l’empresa preveu crear 200 llocs de treball directes. «Més endavant, una vegada completades noves fases del projecte, està previst incrementar també el nombre de treballadors», assegura Astruc.

Les instal·lacions del que serà la primera planta de producció de Florette a Catalunya s’ubiquen en uns terrenys adquirits a l’Incasòl, al polígon Catalunya Sud, entre els termes de Tortosa i l’Aldea. L’empresa va escollir l’emplaçament per les bones comunicacions, a tocar del corredor mediterrani, «un fet que facilita i agilitza el transport de vegetals des dels camps a les instal·lacions, així com els nostres productes a les botigues».

Prop del Delta

També destaquen la proximitat amb el delta de l’Ebre. «És una zona idònia per al cultiu de vegetals de la màxima qualitat. Això és de vital importància per a nosaltres i, per això, esperem poder desenvolupar activitat agrícola a la zona més endavant», afirma el director.

I és que l’empresa busca que els centres de producció estiguin situats el més a prop possible dels camps de cultiu, «no sols per a assegurar la frescor del producte, sinó també per a reduir les emissions de CO2 durant el transport». Així, disposen de camps de conreu a diferents llocs de la península com ara Navarra, Múrcia o Catalunya, en rotació en funció del clima i l’època de l’any idònia per a conrear els diferents vegetals.

L’anunci d’aquesta implantació agroindustrial a les Terres de l’Ebre es va produir en ple confinament, al mes de març del 2020, i les obres van arrencar al mes de juny i s’han desenvolupat sense grans entrebancs tot i les diferents fases de la pandèmia per la Covid-19, de manera que en principi es podran complir els terminis inicialment previstos.

Energies renovables

Les instal·lacions del polígon Catalunya Sud tenen una superfície de 64.000 metres quadrats en previsió de futures ampliacions, amb una inversió en aquesta primera fase de 13 milions d’euros. Des de l’empresa afirmen que en el disseny de la planta ha tingut un paper important la sostenibilitat. «Aquest nou centre de producció estarà basat en el concepte d’indústria 4.0, amb una major eficiència dels recursos i una millor adaptació a les demandes», assegura Astruc.

Així, es treballarà amb energies renovables, un model de recuperació d’aigua, eficiència energètica basada en l’autoconsum i il·luminació autoregulada en funció de la llum solar. A més, es digitalitzaran totes les dades amb l’objectiu d’eliminar el consum de paper.

En una fase inicial el nou centre de producció elaborarà a l’any uns 25 milions de bosses d’amanides de primers brots i enciams, així com verdures. En un futur, la idea és implementar la producció d’amanides completes, fruita i d’altres nous segments de productes, en funció de l’evolució del mercat.

L’apunt: el setè centre de producció a l’Estat

El centre de producció de Tortosa serà el setè de Florette a tot l’Estat, després dels que ja estan en marxa a Navarra, Conca, Toledo, Múrcia o Gran Canària. L’empresa és actualment el principal productor de vegetals i amanides de quarta gamma a Espanya i elabora més de 750.000 amanides diàries. Els seus productes es distribueixen a més de 14.000 punts de venda del país i són presents en 13.000 restaurants de tot el territori. Tots aquestes plantes de producció es troben a prop de zones de conreu. 

Comentarios
Multimedia Diari