Flors i fruits per a la Cinta i per a tots

Unes 1.200 persones de 40 entitats del teixit associatiu de Tortosa van participar en la tradicional desfilada i donació d’aliments i flors que després són entregats a les entitats socials

03 septiembre 2017 14:59 | Actualizado a 03 septiembre 2017 18:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Molt llarga i molt sentida. Així és l’ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta de Tortosa, que va celebrar-se aquest dissabte al vespre durant quasi tres hores i que va recórrer els principals carrers de la ciutat, arrencant des del nucli antic.

L’Ofrena de la Cinta de Tortosa, a més de ser un destacat acte religiós i un dels esdeveniments més participatius durant les festes majors, és també una important acció solidària. L’any passat per exemple es van recollir més de 10.000 quilograms d’aliments durant l’Ofrena de la Cinta.

L’acte l’encapçalava el Seguici Festiu de la Cinta, la Reial Arxiconfraria de la Cinta i la bandera de la ciutat, portada enguany per la Banda Municipal de Música de Tortosa, que celebra enguany els 75 anys. Un dels trets característics de l’ofrena és la participació d’un gran gruix d’agrupacions musicals. Ahir, com altres anys, es va comptar d’aquesta forma amb les actuacions en directe de les formacions Gaiters de l’Aguilot, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Perkusound Music, Grup de Tambors Lo Golafre, Banda de Majorets Magruper, la Tuna Folk, Lei Joglars d’Ébre i la Banda Manel Martinez i Solà de Jesús.

El seguici va arrencar per tercer any des de la reformada plaça Mossèn Sol i no a l’antic escorxador com era habitual altres anys, un canvi que es consolida per tal de garantir l’accessibilitat dels pobles de Bítem i Tivenys. En efecte, Bítem, Jesús, Roquetes, Vinallop... i altres poblacions properes també participen cada any a l’Ofrena de Tortosa.

Van presentar l’acte els periodistes Sílvia Tejedor i Ximo Rambla. Els aliments es van anar dipositant al parc municipal, on hi ha el gran escenari de festes. Com ja és habitual, els aliments recollits a l’ofrena de Tortosa es guarden a la nau del parc i es reparteixen des d’allí. Un grup de voluntaris, molt provinents del Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre, els guarda i els classifica per després distribuir-los entre les entitats que ajuden els més necessitats com Creu Roja o Càritas.

Com ja es porta fent des d’alguns anys, durant l’Ofrena també es va poder recollir material escolar per a xiquets i xiquetes de famílies necessitades, que es vehicula a través del programa 6/16 que gestiona l’Ajuntament de Tortosa.

Després d’un primer dia amb pluja (el dijous) les Festes de la Cinta estan gaudint d’un bon temps i d’aquesta forma es pot gaudir molt més intensament de les actuacions de carrer musicals dins el Festival Ebre Terra de Vent, com ara les cercaviles de dissabte a la tarda.

A mitjanit, ahir es va poder gaudir del castell de focs d’artifici, sempre un acte molt multitudinari i que s’observa des del marge esquerre del riu Ebre. La Festa Imagina Ràdio va aportar la gresca fins altes hores de la matinada al recinte de l’Auditori Felip Pedrell.

Solemne processó
Avui, dia de la Cinta, tindrà lloc la Diada Castellera. L’acte se celebrarà a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament, amb la participació dels Castellers de Tortosa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Castellà del Vallès. Enguany, com a novetat, l’acte d’homenatge al tortosí absent i lliurament d’insígnies a càrrec de l’alcalde de Tortosa i de la Reina de les Festes se celebrarà a la tarda, a les 18.30 hores al saló de plens de l’Ajuntament.

Poc després, a les 19.30 hores, tindrà lloc un dels actes més esperats per a molts tortosins: la solemne processó, presidida pel bisbe de Tortosa. Hi assistiran les autoritats, la reina i la reina infantil, les pubilles i les pubilletes, a més del seguici festiu de la Cinta, la Lira Ampostina i la Banda Municipal de Música de Tortosa. Enguany per primera vegada el primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, Francesc Viñes, ha confiat l’estendard principal de la Reial Arxiconfraria a la mateixa entitat i a les persones que l’han fet possible, ja que enguany celebra el seu 400 aniversari.

Avui diumenge a la nit al parc se celebraran dos destacats concerts com són l’actuació de Mishima, de Joan Rovira i d’Animalístic. Són gratuïts. Tot seguit hi haurà la festa ‘El parc es mou’, amb la Festa Ràdio Tortosa.
 

Comentarios
Multimedia Diari