Extingit el foc forestal de Móra d'Ebre

A les 15.07 s'ha detectat a la zona de Sant Jeroni i a les 17.30 hores Bombers el donava per controlat. A les 19.30 hores s'ha donat per extingit amb una superficie cremada de 2.739 metres quadrats

19 junio 2019 16:00 | Actualizado a 19 junio 2019 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després del record trist de les més de 233 hectàrees cremades al Perelló fa menys d'una setmana, avui l'alerta s'ha donat a les 15.07 hores quan una columna de fum pujava cap al cel a la zona de Sant Jeroni, al terme de Móra d'Ebre.

L'incendi ha activat fins a 19 dotacions, cinc eren aèrees, dels Bombers de la Generalitat per tal d'evitar que el foc es propagués per la serralada, prop d'un parc eòlic, i acabés sent un altre malson con el de la setmana passada a l'altre municipi ebrenc.

La falta de vent i l'accessibilitat a la zona ha permés combatre amb més eficàcia les flames, que després d'un recompte dels agents forestals han afectat una superfície de 2.739 metres quadrats, un terreny relativament petit de matolls i pi blanc.

El foc iniciat poc després de les tres de la tarda s'ha donat per controlat a les 18.30 hores i el nombre d'efectius ha baixat fins a 16, tres dels quals eren aeris.

La previsió de Bombers era que abans de la posta del sol es donés per extingit i així ha estat. El mateix cos ha informat que a les 19.30 hores es donava l'incendi per extingit i s'anaven retirant efectius. els que quedaven estan remullant la zona per evitar una revifada.

Ara és feina dels Agents Rurals conèixer què ha passat a la zona de Sant Jeroni. En el cas del Perelló l'origen va ser una crema no autoritzada de rames d'oliveres. En aquest cas de Móra d'Ebre encara està investigant-se.

Comentarios
Multimedia Diari