Foment exclou del pressupost 2017 les variants de Gandesa i Riudecols

El ministre Íñigo de la Serna afirma que s'han de tornar a redactar els estudis d'impacte ambiental de l'N-420 perquè han caducat

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat al ple del Senat que el traçat de les variants de la carretera nacional N-420 al seu pas per Gandesa i Riudecols no apareix als Pressupostos Generals de l’Estat d’aquest any perquè «cal realitzar una nova avaluació d’impacte ambiental» i adoptar nous «canvis normatius i tècnics».

El ministre responia així a la pregunta del senador d’ERC Miquel Aubà, sobre l’absència d’aquestes dues variants dels comptes generals per a aquest 2017.El senador no ha fet al·lusió a la variant de Corbera d’Ebre, també prevista, perquè «ara per ara al municipi no hi ha una reivindicació unànime al respecte».

De la Serna ha defensat la implicació de l’executiu de Madrid en aquestes dues obres viàries, tot i que fa anys que estan pendents de construcció, i ha remarcat que «ningú pot dubtar de la voluntat del govern del Partit Popular» per executar-les en un futur. «Les declaracions d’impacte ambiental que s’havien fet s’han deixat caducar i el Govern central no pot avançar en l’execució de les variants fins que no se superi una nova avaluació ambiental», ha assegurat el ministre.

El senador Miquel Aubà, per la seva banda, ha assenyalat que fa 17 anys que s’espera la construcció de les variants. «El retard de la construcció de la variant de Gandesa és una gran vergonya, i l’exemple més clar del maltractament sistemàtic i la nul·la inversió que ens han ofert a les Terres de l’Ebre els diferents governs espanyols».

«Necessitem la variant per garantir la seguretat dels nostres ciutadans i treure el trànsit de vehicles pesants de dins del nucli urbà», ha remarcat Aubà.

Comentarios
Multimedia Diari