Fortes tempestes a TGN, sobretot a l'Ebre

L'aigua inunda els carrers, la circulació es fa molt complicada en alguns punts del territori i predomina la mala mar

20 abril 2022 18:40 | Actualizado a 21 abril 2022 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un mes de gener i febrer amb molts dies seguits de sol, la primavera ha arribat amb fortes pluges a la província de Tarragona, sobretot a les Terres de l'Ebre, on aquest dimecres han caigut grans aiguats. Al Camp de Tarragona la pluja no ha estat tan present, encara que molta gent s'ha emportat un ensurt, i dels grossos, veient com un raig li passava molt a la vora. Bombers de la Generalitat havia rebut, a les 22 hores, un total de 14 avisos per aigua a Tarragona i 2 per vent.

L'Ebre

A l'Ebre, el mes de març i abril estan sent excepcionalment plujosos. Els Ports és el punt que més precipitació està acumulant les darreres setmanes. Al cim de Caro va ser en forma de neu.  Si diumenge feia un temps inusualment radiant i càlid, aquest dimecres semblava que hagués tornat l’hivern, amb temperatures baixes i precipitació durant tot el dia, que en molts moments també va anar acompanyada de descàrregues elèctriques.

Canons anticalamarsa

També en alguns municipis com Ulldecona la precipitació va caure en forma de pedra petita. Precisament a Ulldecona i voltants, els veïns es queixaven ahir de «l’insoportable» soroll dels canons anticalamarsa instal·lats a una gran finca de cítrics de Sant Rafel del Riu. Amb l’arribada d’una tempesta forta es posa en marxa de forma automàtica aquest sistema, que emet unes ones de xoc a l’atmosfera per desfer la pedra. El seu soroll, però, porta mesos provocant un gran malestar als veïns.

 

 

Rajos

Al Camp de Tarragona, encara que no s'han produït pluges tan fortes, molts carrers s'han omplert fins al punt que la circulació de vehicles ha resultat molt complicada. Ciutats com Tarragona han mostrat imatges espectaculars i, en altres casos, en forma de raig, sense danys personals (En el vídeo, un raig cau a la pista d'atletisme de Campclar). També ha fet acte de presència la calamarsa en alguns punts de la província.

 

 

Alguns municipis s'han quedat sense llum a causa de l'aiguat. Entre ells, Tarragona, que s'ha quedat amb els carrers a les fosques durant una bona estona.

També hi ha problemes amb la circulació dels trens. Tal con informa Renfe, estan afectades les línies R13, R14, R15, R16 i R17. Segons detalla l'empresa, es poden superar els 20 minuts d'endarreriments en els trens a caus d'una incidència en instal·lacions entre Tarragona i Altafulla, causat per les fortes pluges.

Comentarios
Multimedia Diari