Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Fotogaleria: La gota freda provoca danys importants a les Terres de l'Ebre

Els treballs per treure aigua de baixos, cases, camins han començat aquest matí quan els ruixats han començat a minvar. Bombers ha fet desenes de sortides a conseqüència de l'aiguat caigut

Maribel Millán-Jordi Cabré

Whatsapp
Dos vehicles empesos per l'aigua en un aparcament d'Alcanar. FOTO: Bombers

Dos vehicles empesos per l'aigua en un aparcament d'Alcanar. FOTO: Bombers

Després d’un vespre i nit d’ahir complicats, aquest matí de dissabte s’ha pogut començar a fer una valoració dels danys ocasionats pel temporal. Alcanar, on van caure més de 266 litres per metre quadrat, ha estat una de les poblacions més afectades.

Registres de pluja del Meteocat.

L’aigua va córrer amb força pels carrers, accedint a baixos, pàrquings i alguns comerços, com és el cas dels carrers Felip Pedrell, Alcalde Santmartí, Carolines, Camí Ample o les Parres, segons explica al Diari l’alcalde del municipi, Joan Roig.

FOTO: Ajuntament d'Amposta

Els propietaris procedien aquest dissabte al matí a la neteja dels espais, mentre que membres de l’Ajuntament, la Policia Local i la brigada municipal treballaven sense descans per acabar retirar les branques i pedres que va arrossegar l’aigua i que van taponar molts desguassos.

Pi caigut ahir a la tarda. FOTO: Joan Revillas
Pi tallat després de que caigués ahir. FOTO: Ajuntament d'Amposta

A les Cases d’Alcanar, les principals complicacions es van donar al voltant de la zona del barranc de Sant Jaume, que va sortir de la seva lleva llera i es va endur el que va trobar al davant, i al camí Fondo de Jan, on va caure el mur d’una casa.

Inundacions a Alcanar.

També a Alcanar platja es van produir inundacions i desperfectes causats per la força de l’aigua que baixava des de la serra del Montsià.

Migdia de dissabte: Continuen tallades C12 a  Tortosa, la TP-3311 a la Galera cap a a Senia,  i la T-331 entre Ulldecona i Freginals

A Ulldecona, encara des de divendres a la tarda hi ha un centenar de veïns que no tenen llum, corresponents a les zones de l’Olivar i el barri de les Ventalles. Endesa treballa per poder restablir el subministrament, segons explica al Diari l’alcaldessa, Núria Ventura.

L’Ajuntament també té constància d’importants danys en els camins rurals, que s’hauran ara d’avaluar i quantificar. Durant unes hores divendres al vespre, el municipi va restar gairebé incomunicat, amb totes les carreters tallades excepció de la que dona accés a l’autopista AP-7. “La vam mantenir com vam poder per tenir una via d’accés i sortida si feia falta”; explica l’alcaldessa.

Sortides de Bombers

Des de la mitjanit i fins a les 11 d'aquest matí, Bombers de la Generalitat han efectuat desenes de sortides per treure aigua de cases, baixos o parkings inundats o per treure arbres que han caigut a diferets carrers o camins de les 10 comarques tarragonines.

El riu Ebre.

En tots els serveis no hi hagut cap ferit i víctima, han assegurat les mateixes fonts. 

Temas

Comentarios

Lea También