Francesc Xavier Arbó: 'Benissanet viu de l'auberge'

Entrevista a l'Alcalde de Benissanet

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- És correcta la dada que un 80% de la població de Benissanet viu de la pagesia i de la fruita dolça?

- Absolutament. D’alguna manera més directa o indirecta tot el poble viu de la pagesia.

- Llavors fer la Fira de l’Auberge era un acte de justícia.

- Sí. L’auberge és el préssec per nosaltres, és com li diem al poble. A banda del préssec, inclou també la varietat de nectarina i paraguaya. La fira segueix en la mateixa línia d’altres anys, exposem més de 60 varietats de préssecs i tots són collits al terme municipal. La fira és una forma de donar a conèixer de portes enfora el nostre producte estrella.

- Hi haurà novetats en la Fira d’aquest diumenge?

- De cara als més petits, un tren farà un recorregut per tot el poble i hi haurà un taller de dibuix d’arena i de ceràmica. Aquest últim anirà a càrrec del ceramista del poble, Jordi Avante. També es farà una demostració de cistells artesanals i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que ja han vingut en alguna altra edició, seran els protagonistes del concert de cloenda. A més, no és cap novetat però destacaria que hi haurà el típic concurs de postres basades en auberges. Ja s’ha convertit en un clàssic de totes les edicions.

- Arriben visitants de fora de les Terres de l’Ebre?

- S’apropen estiuejants de la costa que els crida l’atenció conèixer una mica més l’interior de la província. Juliol és un mes amb molt de moviment al poble. El dia 5 va tindre lloc la prova final de la Challenger de BTT de les Terres de l’Ebre, amb 288 participants. I després de la fira, venen les festes majors. Fem un preludi el dia 18, amb un concert al passeig del riu, un lloc molt emblemàtic del poble.

- Quins atractius té Benissanet?

-Té el refugi antiaeri de la Font Gran, de la Guerra Civil, que ara estem potenciant molt. Es poden fer visites guiades amb la nostra tècnica de turisme. Al poble tenim el passeig del riu que acaba a l’Ebre. I, per descomptat, el m entorn, ja que tot el poble està rodejat d’arbres fruiters.

-Quin balanç en fa dels anys que va ser alcalde durant l’anterior mandat?

- En faig una valoració personal molt positiva, vam mantenir una bona entesa amb els companys socialistes. Hem concentrat esforços en posar al dia els equipaments municipals. Hem millorat el centre de dia, amb capacitat per 10 persones, l’escola bressol, amb 30 places, i l’escola oficial de música, amb 80 alumnes. Tenim una banda municipal que està agafant molta volada. Benissanet sempre ha tingut projecció musical.A vegades no és només construir o crear, sinó fer els arranjaments del que ja hi és.

- Quines metes té per a aquest?

-És prioritari renovar la xarxa d’aigua potable i reasfaltar tots els camins rurals. Som un poble pagès i convé que estiguen ben cuidats. També és un objectiu aconseguir la depuradora d’aigües residuals, projecte que es va quedar a sobre de la taula fa temps. Amb el nou equip de govern ens posarem en contacte amb l’ACA i pressionarem perquè siga una realitat.

Comentarios
Multimedia Diari