Francisco Torres és 'L'Home més fort'

En la prova celebrada a Móra d'Ebre

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Desenes de persones van assistir ahir a la tarda a un recuperat concurs, molt popular a Móra d’Ebre anys enrere, ‘l’Home més fort de la Ribera’.

Amb motiu de la festa major d’hivern de Sant Antoni, la capital ebrenca ha volgut celebrar de nou aquesta peculiar competició i ho ha fet gràcies a l’organització del gimnàs local Physikós Gim i l’ajut del campió morenc d’especialitats de força, Carles Demattey.

A la competició hi van participar sis aspirants d’arreu de la província de Tarragona escollits pel mateix Demattey, tots ells joves entre 20 i 25 anys.

En un passeig del Pont recreat amb motius de la festa de Sant Antoni, s’hi van celebrar quatre proves diferents. Una d’elles és moure una roda de 170 quilos, el trasllat de quatre caixes amb diversos pesos, l’aixecament i cursa per un circuit amb una ‘arada’ de 170 quilos i, finalment, un aixecament de pes mort.

El guanyador del concurs fou en diferència Francisco Torres, de Tarragona, seguit de David Mesa, de Mataró, i Samuel Duarte, de Tarragona.

Demattey, al seu torn, va fer una exhibició d’aixecament de pes mort, del qual posseeix el rècord d’Espanya amb 330 quilos, i va aconseguir superar el seu rècord. Primer va assolir un pes de 332 quilos i posteriorment un nou rècord fixat en 340 quilos, en un aixecament que va fer vibrar al públic assistent.

Curiosament, fa una quinzena anys, quan era molt jove, Demattey va participar en aquest mateix concurs a Móra d’Ebre i va quedar classificat més enllà del tercer lloc.

Avui, dissabte, se celebren els actes principals de la festa major d’hivern, amb la XII festa de la Clotxa a partir de les 09.30 hores. A partir de les 11.30 hores, benedicció dels animals i cercavila de carrosses, cavalls i carruatges, amb el recorregut pels carrers: Palla, Nou, Santa Madrona, Bonaire, Comarques Catalanes, Antoni Asens i Barca. I al migdia, homenatge a la pagesia i reconeixement a la tasca de tota una vida en la figura d’una persona del poble.

Comentarios
Multimedia Diari