Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Front comú per exigir a Adif 23 M==euro== d'inversió a la línia ferroviària R-15

El conseller de Territori, Josep Rull, i les comarques ebrenques d'interior reivindiquen el pla d'actuació compromès

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l´andana de l´estació de Móra la Nova. Foto: JOAN REVILLAS

Imatge de l´andana de l´estació de Móra la Nova. Foto: JOAN REVILLAS

Les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat i la Generalitat de Catalunya han formalitzat un front comú per exigir davant l’empresa pública estatal Adif l’execució del pla d’inversió previst de 23 milions d’euros a la línia ferroviària R-15, que connecta Barcelona amb Riba-roja d’Ebre per Reus i Móra la Nova.

Un programa a executar entre 2014 i 2016 i que hauria d’adequar i millorar la via i les instal·lacions elèctriques. I és que sense garantir la fiabilitat de la línia, no es pot millorar ni l’oferta ni el servei. Així ho ha expressat el conseller de Territori, Josep Rull, a la reunió amb els tres presidents comarcals i els alcaldes de Móra d’Ebre, Gandesa i Falset.

El paquet d’inversions inclou 9 milions d’euros per a l’eliminació de les limitacions temporals de velocitat a la línia i la seva renovació parcial. Un total de 5,75 M€ es destinarien a la millora de les subestacions de Faió, Reus, Móra la Nova i Flix. Més de 3 M€ a la substitució de desviament al tram Reus-Móra la Nova, 3 M€ més a la millora de la catenària Tarragona-Reus-Móra la Nova i 2 M€ a la instal·lació de fibra òptica al trajecte entre Móra la Nova-Reus.

El dèficit en inversions de manteniment i la introducció fa dos anys per part d’Adif de les limitacions temporals de velocitat en diversos trams del recorregut provoca retards diaris a la línia, una situació que castiga molt la confiança de l’usuari en el servei. De fet, Rull denuncia que només el 49 per cent dels combois que circulen per la R-15 són puntuals.

Una línia fiable és imprescindible per abordar altres reivindicacions, com l’ampliació de freqüències en l’horari de matí, afegeix el conseller.

Els representants comarcals també han advertit a la Generalitat de la necessitat de reobrir, com a mínim, el servei de venda de bitllets amb personal a l’estació central de Móra la Nova. Amb el tancament de la venda de bitllets a Móra la Nova s’aguditza més la sensació que la via és infrautilitzada, «donat que els passatgers han de comprar el bitllet al tren i molts cops no passa el revisor», assenyala el president de la comarca de la Terra Alta, Carles Luz.

Així, la venda de bitllets ha disminuït, «argument que utilitza Foment com a excusa per justificar la manca d’inversions i per desvirtuar el seu paper de línia ferroviària per a passatgers».

L’alcalde morenc, Joan Piñol, diu estar «cansat» de Foment, que condemna les comarques de l’interior de l’Ebre a unes infraestructures, la N-420 i la R-15, «a velocitat lenta». Això, lamenta, es pot traduir en un creixement social i econòmic també a velocitat lenta. Els representants territorials han anunciat la redacció de mocions exigint el pla d’inversions que es traslladaran als ajuntaments i ens comarcals.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También