Front unitari entre els alcaldes que celebren bous

Amposta acull una reunió entre tots els batlles que fan actes amb bous i acorden crear una comissió per explicar la realitat de la festa

03 octubre 2019 15:34 | Actualizado a 05 octubre 2019 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Front unitari entre els alcaldes ebrencs que celebren correbous als seus municipis. Ahir al vespre va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament d’Amposta amb els alcaldes d’arreu de Catalunya que celebren correbous, motivada pel desacord amb la resolució aprovada pel Parlament el passat 26 de setembre instant el Govern de la Generalitat a prohibir actes amb bous. El grup de batlles va acordar crear un Front institucional d’alcaldes i consells comarcals on se celebren festes amb bous, del qual en sortirà una comissió amb dos representants de cada partit polític (PSC, ERC, Movem i Junts). La voluntat és establir reunions amb tots els grups parlamentaris per explicar la realitat de la festa.

«El nostre punt de partida és la unitat. S’ha d’escoltar el territori. No se’ns ha preguntat ni tingut en compte durant aquests 9 anys, des de la llei de 2010», explicà l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs en sortir de la reunió. «Defensarem la llei del 2010 i explicarem què és el que fem, les actes favorables dels veterinaris... Perquè les males accions en seguretat sempre s’han sancionat».

Per a l’alcalde de Cardona Ferran Estruch, «no es pot vincular el maltractament animal amb els correbous. No n’hi ha. No se’n farien del contrari». Cardona és un municipi que té festes amb bous registrades des de fa 610 anys.

També el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre Santi Albiol va valorar que aquesta reunió ha sigut un pas molt important. «S’ha d’aplaudir. S’ha de poder parlar de la festa deixant a banda els colors polítics. El Parlament ha deixat de banda una part del territori i hem de fer front comú tots els pobles. Els expedients administratius mostren que les denúncies no tenen res a veure amb el patiment animal».

Concentració de 200 persones
L’arribada dels alcaldes a la reunió va ser acollida ahir per 200 persones que van concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament expressant la seua defensa dels bous amb pancartes i lemes.

La jove Alba Gomis de la comissió de Bous de Sant Saume d’Enveja explicava que «el que dóna vida a les festes són els bous, és on tothom es reuneix... I hem de defensar la nostra festa i que les noves generacions coneguen les nostres tradicions».

També Ángel Sanmartín de la plataforma Ajudem els bous de l’illa demanava «respectar totes les opinions» i destacava que els bous són «les arrels de Catalunya».

Comentarios
Multimedia Diari