Fòrum Jove 2018: Com ajudar els joves a encarar el seu futur

Ensenyament, ocupació i territori són els tres eixos que acull el Fòrum Jove 2018 d’Amposta, obert fins aquest divendres

15 marzo 2018 10:23 | Actualizado a 15 marzo 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ensenyament, l’ocupació i l’habitatge són els tres eixos que delimiten el futur dels joves. Saber quin camí seguir és complicat per a molts d’ells, i encara més si en desconeixen totes le seves possibilitats. El Fòrum Jove 2018, a Amposta, posa remei a la situació oferint informació als joves de totes les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’aconseguir que no hagin de marxar del territori per falta d’opcions. 

Prop d’una cinquantena d’expositors estan disponibles al Pavelló Firal 1 d’octubre fins demà, divendres, per acollir un total de 1.800 estudiants inscrits i resoldre tots els seus dubtes, així com també oferir-los una gran varietat d’activitats diverses com les xarrades de motivació, els tallers per aprendre a preparar un bon currículum o com afrontar una entrevista de treball. 

El Fòrum evoluciona
Per primer cop es pot trobar un expositor amb les quatre oficines joves del territori (Terra Alta, Montsià, Baix Ebre i Ribera d’Ebre). La seva representant, Maribel Prades, explica que les principals inquietuds dels joves que acudeixen al fòrum estan relacionades amb el tema de l’ensenyament. «El que més pregunten és quines opcions de formació tenen, perquè molts cops no tenen clar quin camí volen seguir i desconeixen la gran oferta que hi ha a les Terres de l’Ebre».

És el cas de la Mireia Espanya i les seves amigues, que estan cursant un cicle mitjà i han de començar a decidir per quin camí continuar els seus estudis. «És una manera molt bona de conèixer totes les nostres possibilitats, i a partir d’allí poder escollir». 
Aquest any el fòrum augmenta les seves activitats i presenta diverses novetats com la incorporació de la V Trobada d’Empreses, organitzada anteriorment a l’Institut Montsià; o la I Trobada de Professors de les Terres de l’Ebre, per posar en comú les tècniques a l’hora de tractar amb els alumnes i aprendre conjuntament.

Comentarios
Multimedia Diari