Fusió de pintura, música i poesia a la Cisterna del Vall d'Alcanar

El pintor Esteban Fernández Fernández, Estefer, presenta la mostra artística ‘Somnis’, que es podrà veure fins al 7 de gener

03 enero 2019 10:42 | Actualizado a 03 enero 2019 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La idea és fer que sigui una exposició itinerant per les Terres de l’Ebre. Són 24 quadres inèdits, que també comptarà amb un poema per a cada pintura redactat per l’escriptora i poeta Isabel Muñoz, amb qui ja fa temps que estan col·laborant conjuntament i han fet un llibre amb el propòsit de fusionar l’art de la pintura amb l’art de l’escriptura (poesia). El poemari s’espera que es pugui enllestir durant el 2019. 

A més, a l’acte d’inauguració es van combinar pintura, poesia i música, amb la intervenció de Martina Jiménez, una jove estudiant de música que va delectar el públic amb una peça musical al violí adaptada especialment per a aquesta ocasió. Segons Estefer, «la nostra intenció és endinsar-nos i fusionar durant uns instants els tres arts (pintura, música i escriptura), per això seguirem col·laborant Isabel, Martina i jo en les pròximes exposicions». 

Isabel Muñoz és una escriptora autodidacta que comença en el món de la narrativa quan només tenia 17 anys. A partir de l’any 98 quan comença a fer públiques les seves poesies en una pàgina anomenada ‘Netlook’. L’any 99 guanya el seu primer premi Sant Jordi en un certamen de poesia. Actualment està bolcada en un dels darrers projectes: la publicació d’un llibre conjuntament amb el pintor Estefer, on es crea una especial fusió entre la Poesia i la Pintura. 

Martina Jiménez, tot i ser molt jove, ja compta amb una llarga trajectòria musical. Amb només quatre anys ja va començar a donar les primeres passes al Taller de Música de Badalona, allà va estudiar violí durant tres anys. Des de fa quasi nou anys, estudia al Conservatori de Música de Badalona, ha participat en diverses col·laboracions, com per exemple l’intercanvi amb l’Orquestra i el Cor Verdi de Milà. 
Cal destacar també la seva participació en el Cor Jove del Conservatori, així com en el ‘DexCor’ (música antiga). 

Esteban Fernández destaca que li ha fet especial il·lusió comptar amb la presència de la pintora canareva Núria Prades, encarregada de fer la presentació de l’acte inaugural. L’exposició es pot visitar de 18 a 21 hores fins al 7 de gener, a la Cisterna del Vall d’Alcanar.

Comentarios
Multimedia Diari