Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre

L’esdeveniment està impulsat per l’Ateneu Cooperatiu i tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril a Ulldecona

Maria Noche

Whatsapp
Ahir al matí es va presentar a l'Ajuntament d'Ulldecona el programa de la fira ÀGORA. Foto: Sirga Comunicació

Ahir al matí es va presentar a l'Ajuntament d'Ulldecona el programa de la fira ÀGORA. Foto: Sirga Comunicació

ÀGORA és la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre, que se celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a Ulldecona. La fira està impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, creat a finals del 2016, que treballa per enfortir l’economia social i el cooperativisme. L’esdeveniment pretén crear un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències, per generar un debat al voltant dels valors de la solidaritat i de l’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones. Pretén també ser un aparador dels projectes que l’Ateneu té en marxa, per mostrar als visitants que realment, al territori, s’estan implantant sistemes alternatius

A l’ÀGORA hi participaran prop d’una trentena d’expositors. Mirna Boix, representant de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, explica haver-se sorprès en descobrir amb l’organització de la fira que realment hi ha moltes empreses que hi volen participar. «Veiem que realment està creixent l’interès pel cooperativisme i l’encomia social», assegurava Boix.

Els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable tant de productes alimentaris, com d’energia, telecomunicacions o fins i tot assegurances. També hi haurà expositors del món de l’educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació.

El programa de les jornades
La fira estarà instal·lada a la Casa de Cultura d’Ulldecona, però també s’habilitaran altres espais per a les diferents activitats. 

La jornada del dia 13 estarà més enfocada a nivell professional. Hi haurà una taula de debat sobre el tercer sector, i també se celebrarà un Networking de la federació de cooperatives de treball per poder identificar totes les del territori. 

La jornada del 14 estarà oberta a tot el públic, que podrà visitar els estands on hi haurà professionals que expliquin els seus projectes. Al llarg de tot el dia es faran xarrades sobre finances ètiques i solidàries, sobre consum conscient i responsable, economia social i solidària a les Terres de l’Ebre, i sobre periodisme alternatiu i informació ètica.

Les xarrades i debats seran al saló de plens de l’Ajuntament, on tindrà lloc la sessió inaugural del dia 14 a les deu del matí, a càrrec del Director General d’Economia Social, Cooperatives, Tercer Sector i Autoempresa, Josep Vidal

Judit Jornet, coordinadora de la fira, invita a visitar-la a tots aquells que coneguin o tinguin interès per l’economia social a les Terres de l’Ebre. 

Temas

Comentarios

Lea También