ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre

L’esdeveniment està impulsat per l’Ateneu Cooperatiu i tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril a Ulldecona

05 abril 2018 09:23 | Actualizado a 05 abril 2018 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ÀGORA és la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre, que se celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a Ulldecona. La fira està impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, creat a finals del 2016, que treballa per enfortir l’economia social i el cooperativisme. L’esdeveniment pretén crear un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències, per generar un debat al voltant dels valors de la solidaritat i de l’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones. Pretén també ser un aparador dels projectes que l’Ateneu té en marxa, per mostrar als visitants que realment, al territori, s’estan implantant sistemes alternatius

A l’ÀGORA hi participaran prop d’una trentena d’expositors. Mirna Boix, representant de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, explica haver-se sorprès en descobrir amb l’organització de la fira que realment hi ha moltes empreses que hi volen participar. «Veiem que realment està creixent l’interès pel cooperativisme i l’encomia social», assegurava Boix.

Els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable tant de productes alimentaris, com d’energia, telecomunicacions o fins i tot assegurances. També hi haurà expositors del món de l’educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació.

El programa de les jornades
La fira estarà instal·lada a la Casa de Cultura d’Ulldecona, però també s’habilitaran altres espais per a les diferents activitats. 

La jornada del dia 13 estarà més enfocada a nivell professional. Hi haurà una taula de debat sobre el tercer sector, i també se celebrarà un Networking de la federació de cooperatives de treball per poder identificar totes les del territori. 

La jornada del 14 estarà oberta a tot el públic, que podrà visitar els estands on hi haurà professionals que expliquin els seus projectes. Al llarg de tot el dia es faran xarrades sobre finances ètiques i solidàries, sobre consum conscient i responsable, economia social i solidària a les Terres de l’Ebre, i sobre periodisme alternatiu i informació ètica.

Les xarrades i debats seran al saló de plens de l’Ajuntament, on tindrà lloc la sessió inaugural del dia 14 a les deu del matí, a càrrec del Director General d’Economia Social, Cooperatives, Tercer Sector i Autoempresa, Josep Vidal

Judit Jornet, coordinadora de la fira, invita a visitar-la a tots aquells que coneguin o tinguin interès per l’economia social a les Terres de l’Ebre. 

Comentarios
Multimedia Diari