Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Gandesa assisteix al Casament Reial

El municipi ha recreat aquest cap de setmana l’enllaç frustrat entre l’infant Jaume de Catalunya i Aragó i la princesa Elionor de Castella

Maria Noche

Whatsapp

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Gandesa el Casament Reial de 1319, una recreació teatralitzada d’un dels episodis històrics més rellevants del municipi, el casament reial entre l’infant Jaume de Catalunya i Aragó i la princesa Elionor de Castella.

La història és coneguda com ‘La farsa de Gandesa’, ja que, aquest casament no es va consumar. Un cop celebrada la cerimònia a l’església gandesana, l’infant va fugir perquè tenia vocació religiosa, amb la qual cosa la unió dels dos regnes se’n va anar en orris.

Ahir es van portar a escena les representacions de forma simultània als palaus del Castellà (cort castellana) i Ca la baronessa de Purroi (cort catalana).

Després, es va poder gaudir de la desfilada pels carrers del nucli antic de les dos corts i del clergat, i, finalment, va tindre lloc la cerimònia, a l’església de l’Assumpció, que va concloure amb l’inesperat desenllaç de la fugida de l’infant.

Un esdeveniment que destaca per la seva consolidació, l’èxit d’assistents any rere any i per la gran participació ciutadana, de l’Ajuntament, dels propietaris de la casa pairal on es porten a terme les posades a escena de la Cort d’Aragó i de l’església. I, per descomptat, cal destacar la implicació dels actors del grup teatral local La Farsa de Gandesa que ho representen any rere any.

Comentarios

Lea También