Gandesa celebra el 700 aniversari de ‘la Farsa’

La representació del Casament Reial recorda el fallit intent d’unir els regnes d’Aragó i Castella que va tenir lloc al municipi l’any 1319

21 octubre 2019 10:40 | Actualizado a 22 octubre 2019 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital de la Terra Alta ha celebrat aquest cap de setmana els 700 anys de la coneguda com a Farsa de Gandesa, un Casament Reial fallit que va tenir lloc els dies 18 i 19 de l’any 1319 al municipi.

L’enllaç, entre l’infant Jaume d’Aragó i d’Anjou, fill de Jaume II el Just i hereu de la Corona d’Aragó, i la infanta Elionor, filla del rei Ferran IV de Castella, havia de suposar la unió dels dos regnes. Però en acabar la cerimònia el nuvi va tirar al terra un dels seus guants i va abandonar el lloc, deixant a la núvia al peu de l’altar, i dedicant la resta de la seva vida a l’església.

Els membres del grup de teatre La Farsa posen en escena aquest episodi històric des de fa sis anys, en diferents emplaçaments del municipi, entre els quals la mateixa Església Parroquial de l’Assumpció on va tenir lloc el casament.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la representació de ‘La Taverna’, en la que es posa en escena la prèvia del casament i com els veïns del municipi es van preparar per a l’esdeveniment.

La recreació històrica de la capital de la Terra Alta inclou també un campament medieval, tallers de fang i d’altres propostes per complementar les representacions, que van tenir lloc al llarg del dia d’ahir.

Mercat

A més, durant el cap de setmana del Casament Reial hi ha un mercat de productes de proximitat, de les comarques de les Terres de l’Ebre, els Ports i el Matarranya. Es recorda així com l’any 1285 el rei Jaume II el Just va atorgar a la ciutat la potestat d’organitzar un mercat setmanal.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, destaca al Diari la gran resposta del públic que hi ha hagut en tots els actes i representacions al llarg del cap de setmana, tot i que la pluja va fer acte de presència puntualment durant el matí d’ahir.

Comentarios
Multimedia Diari