Gandesa exposa desenes d'objectes centenaris de les festes nadalenques

L'associació La Dona Gandesana organitza una exposició amb peces de col·leccionista per recordar el Nadal d'abans

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’associació La Dona Gandesana exposa a Ca La Vila Vella de la capital de la comarca una mostra de desenes d’objectes històrics, alguns d’ells de 200 anys d’antiguitat, lligats a les festes nadalenques.

L’exposició neix de l’amistat entre membres de l’entitat i els col·leccionistes Pere Sanz, de Corbera d’Ebre, i Josep Maria Gabarró Motllo. Ells han aportat les desenes de peces que nodreixen la mostra.

‘Espurnes nadalenques’ es divideix en diverses àrees temàtiques relacionades sempre amb aquestes festes. Així, es pot gaudir d’una col·lecció de joguines antigues (com vehicles i cavalls), objectes lligats a la tradició del Tió de Nadal, valuosos pessebres en miniatura –un d’origen peruà i un segon fet amb vidre de Murano–, peces relacionades amb els pastorets, amb l’arribada dels Reis Mags i, finalment, amb oficis antics.


Fer present el passat
La portaveu de l’entitat, Sandra Gallardo, explica al Diari que la mostra vol ser «un llegat material i sentimental que van deixar els nostres avantpassats. Aquesta és una petita mostra de tot això que va formar part de la vida quotidiana. Volem fer present el nostre immediat passat». L’exposició va obrir portes el passat 23 de desembre i es podrà visitar fins al 9 de gener. L’horari d’obertura al públic és de 18 a 20 hores. Els dies 6 i 8 de gener estarà tancada.

Fins ara, l’acollida ha estat positiva, apunta Gallardo, amb presència de veïns de Gandesa i de turistes que gaudeixen d’uns dies de festa a la comarca de la Terra Alta.

L’associació La Dona Gandesana té uns 10 anys de vida.

Comentarios
Multimedia Diari