Gandesa millora l’entorn del santuari de la Fontcalda

Les obres condicionaran l’espai de picnic, el passeig de la Glorieta i els aparcaments, amb una inversió de vora 89.000 euros

15 diciembre 2019 10:10 | Actualizado a 15 diciembre 2019 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Gandesa ha iniciat uns treballs de millora de l’entorn del santuari de la Fontcalda. L’actuació consisteix en la millora i condicionament de l’espai de picnic, el passeig de la Glorieta i els aparcaments. S’incidirà especialment en el sòl, que era de terra i s’havia anat deteriorant.

L’obra compta amb un pressupost de 88.739 euros, dels quals un 80 per cent es financien a través dels fons europeus Leader que gestiona el grup d’acció local Consorci Intercomarcal Socioeconòmic (CIS) que abasta les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. La resta serà sufragada pel mateix Ajuntament de Gandesa. Segons detalla al Diari l’alcalde del municipi, Carles Luz, el CIS té com una de les seves prioritats impulsar el sector turístic en aquestes dues comarques, millorant els actius existents com és el cas de la Fontcalda, que amb el santuari i l’entorn natural és una parada obligada per als qui recorren la Via Verda de la Terra Alta.

L’àrea de picnic on s’està actuant és utilitzada pels veïns de Gandesa el dia de la romeria a la Fontcalda, el primer cap de setmana del mes de maig, mentre que la resta de l’any hi poden descansar i menjar totes les persones que s’apropin a aquesta zona.

Les obres es duen a terme en aquesta època de l’any perquè a priori, és en la que la Fontcalda rep un menor nombre de visitants, tot i que el cap de setmana del pont de desembre l’àrea de picnic va estar força concorreguda, segons detalla Luz.

Comentarios
Multimedia Diari