Gandesa prepara l’ampliació del viver amb un celler i una almàssera

El projecte, que també inclou un obrador i un espai de show cooking, va adreçat especialment a joves emprenedors

30 agosto 2021 17:50 | Actualizado a 31 agosto 2021 05:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«És un projecte de comarca, de territori». Amb aquestes paraules defineix l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, el projecte que ha estat treballant l’Ajuntament de Gandesa per ampliar el viver d’empreses de la capital de la Terra Alta. I és que l’ampliació vol incloure un celler i una almàssera viverista, així com un obrador per a productes artesans gastrònomics i un espai de show cooking per presentar-los i realitzar jornades.

L’Ajuntament de Gandesa ja va presentar el projecte, que té un pressupost de cinc milions d’euros, a la Generalitat de Catalunya la passada primavera, al mes de març. «Entenem que va més enllà del municipi de Gandesa, que és un projecte on podem ser referents al territori de les Terres de l’Ebre», valora l’alcalde Carles Luz al Diari.

Així, ara l’Ajuntament de Gandesa ha presentat el projecte de l’ampliació del viver d’empreses a la Diputació de Tarragona i al Consell Comarcal de la Terra Alta, amb l’esperança que puga aspirar als fons europeus Next Generation, ja que no es tracta pas d’una inversió menor i a més està emmarcada en el reimpuls econòmic a què van destinades aquestes ajudes.

Ara mateix al viver de Gandesa hi ha un 25% de l’espai ocupat amb despatxos per a empreses i sales de reunions de diferent capacitat. Amb el nou projecte, s’acabaria d’actuar al 75% per poder-hi ubicar quatre espais basats en el vi, l’oli i els productes gastronòmics, sectors dels quals la comarca de la Terra Alta ja n’és referent.

«Es tracta de construir un celler viverista perquè les persones que vulguen fer un primer pas o els joves emprenedors tinguen les eines necessàries per fer el seu vi. Estem parlant naturalment d’una capacitat petita, però que els ajudaria per començar el seu projecte abans de fer la inversió. I el mateix amb una almàssera d’oli», detalla el batlle.

Precisament aquests dies la Terra Alta està immersa en la campanya de la verema d’enguany. Són molts els joves emprenedors que en els darrers anys han treballat en l’elaboració de vins o que han fundat cellers després d’anys d’estudi, i el sector cada cop està més professionalitzat.

Els altres dos espais servirien, d’una banda, per acollir un obrador col·lectiu, on els emprenedors puguen preparar els seus productes gastronòmics, com ara formatges o mermelades i, de l’altra, per presentar tots els productes i poder realitzar sessions o jornades de show cooking. «S’habilitaria un lloc per presentar els productes preparats i degustar-los en públic, i que també inclogués un espai on la restauració del territori jugue un paper important». El projecte inclou la construcció d’aquests quatre específics espais, en una edificació annexada a l’actual Centre Empresarial, ubicat al polígon La Plana de Gandesa.

«Crec que hem de posar més eines a disposició de les persones per arrencar els seus negocis. Estic molt il·lusionat amb aquest projecte», clou Luz.

Comentarios
Multimedia Diari