Gandesa recapta fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu

L’organització parteix de 14.000 euros, ja que al dinar han acudit 1.400 comensals que han pagat d’entre 8 i 12 euros de menú. A més, cal sumar tots els beneficis dels diferents actes

08 abril 2019 08:49 | Actualizado a 08 abril 2019 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gandesa va celebrar aquest diumenge, 7 d'abril, una jornada solidària per recollir fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu. L’objectiu és col·laborar amb la creació del SJD Pediatric Cancer Center a Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa, el qual pretén ser també un i referent mundial pel que fa a l’atenció integral dels nens i nenes amb càncer. 

La iniciativa ha estat organitzada per un grup de set dones particulars que volem implicar «des dels joves, vells, grans, administracions, teixit empresarial, mitjans de comunicació, escoles, instituts, associacions, entitats, voluntaris i qualsevol persona», per tal d’aconseguir fonts per aquesta tasca tan necessària. Però, la idea inicial va sorgir de Sònia Monforte, veïna de Gandesa que ha superat un càncer i per aquest motiu, està molt implicada amb tot el que sigui recaptar fonts i conscienciar sobre aquesta malaltia, que desafortunadament afecta moltes llars. 

Segons ha explicat Montse Barceló, membre de la comissió organitzadora: «Ens esperàvem que tot plegat seria un èxit, però vista l’assistència i la resposta que hem tingut de gent, s’han superat les expectatives que teníem creades». I continuava dient, «el nostre objectiu era mobilitzar tota la comarca». Barceló emocionada deia que «ha sigut una jornada molt emotiva, alegre i participativa, tot i les prediccions meteorològiques desfavorables el temps ens ha acompanyat». I afegia que «ha estat un èxit de participació i això s’ha d’agrair al gran nombre de voluntaris que ens han ajudat». I és que han comptat amb 200 voluntaris.

Dinar de germanor
L’acte central de la jornada ha sigut el dinar de germanor, que ha reunit 1.400 comensals al pati de les Escoles Velles de la ciutat de Gandesa. 
Després de dinar han tingut lloc un seguit d’actuacions musicals d’artistes del territori ebrenc que s’han volgut sumar a la diada de forma desinteressada: Creep, Versió Kanalla, Joan Rovira, Èric Vinaixa, Xeic i Mr. Highland han format el cartell d’actuacions. Durant tota la jornada grups d’animació de la comarca de la Terra Alta han amenitzat el recinte de la festa, ubicat als voltants de la rambla de la Democràcia, de la Societat Unió Gandesana i del Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre (CEBE). Tallers, estands d’entitats, parades amb productes solidaris i espectacles han contribuït a animar la jornada. 

La celebració també ha comptat amb el reconeixement del mateix Hospital Sant Joan de Déu, representat per la seva coral. Pacients, infermeres, fisioterapeutes, altres treballadors han cantat aquest matí a la «Catedral del Vi» per amenitzar la jornada. 

L’organització ho havia fet aquest any i no pensava repetir-ho, però: «tothom està molt content amb el resultat i l’ambient de germanor que s’ha creat. No descartem fer-ne d’altres».

Comentarios
Multimedia Diari