Gandesa reclama a l'Estat la millora de la senyalització en la travessia de l'N-420 pel municipi

Amb la construcció de la reivindicada circumval·lació paralitzada de nou s'exigeix augmentar la seguretat dels vianants i un accés al polígon

19 mayo 2017 20:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz, s'ha reunit aquest dimecres amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, i tècnics de carreteres per demanar millores en el tram de l'N-420 que travessa la capital de la Terra Alta. Les peticions passen per reforçar de la senyalització vertical dels passos de vianants, amb semàfors si s'escau, fer-ne de nous a la zona nord on es concentren els edificis de servei, i regularitzar la velocitat en la travessia del municipi. També s'ha proposat la construcció d'un vial des de l'N-420 nord que faciliti l'accés dels vehicles pesants cap al polígon industrial i cap a la fàbrica de pinsos. Luz ha apuntat que es tracta de reivindicar la "convivència de la N-420 i les necessitats que té avui Gandesa".

Mentre segueix paralitzat el projecte de la variant que ha de treure el trànsit de l'N-420 del centre de Gandesa, l'alcalde de la capital de la Terra Alta s'ha entrevistat aquest dimecres amb els responsables del ministeri de Foment, a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, per demanar que, com a titular de la via, es faci un esforç en matèria de senyalització. Les peticions pretenen que es minimitzin les "molèsties" que genera al veïnat l'intens trànsit que suporta la travessera però, sobretot, millorar al màxim la seva seguretat.

El més urgent és la senyalització vertical de la limitació de velocitat, a les dues entrades del municipi, i dels passos de vianants al llarg de tot el recorregut. "Els vehicles transcorren pel mig de Gandesa i s'eleva el risc en la convivència entre els ciutadans i els vehicle perquè no els respecten", ha explicat Luz. També s'ha demanat un nou pas de vianants davant de l'estació d'autobusos. En aquesta zona de Gandesa s'hi ubiquen els principals edificis de servei, com les escoles, els centres escolars de secundària, els jutjats o el Centre d'Atenció Primària, entre altres, i cal una connexió segura amb l'altre costat de l'N-420 on estan els serveis de restauració. L'alcalde de Gandesa ha apostat fins i tot per posar semàfors si és considera necessari per garantir que els transeünts tinguin més seguretat.

Per altra banda, s'ha posat sobre la taula un projecte tècnic per obrir un vial d'accés cap al polígon industrial La Plana des de l'N-420, per la part nord del nucli urbà de Gandesa, entre la capital terraltina i Corbera d'Ebre. Es milloraria així la connexió amb el polígon i es reduiria el pas de vehicles pesants pel centre de Gandesa. "És l'opció més viable i més econòmica", ha remarcat Luz. També s'ha proposat la construcció d'una rotonda o una raqueta a l'inici d'aquest vial per facilitar l'accés dels camions a la fabrica de pinsos del municipi. Ara els vehicles pesants que hi treballen tenen moltes dificultats per creuar l'N-420.

 

Comentarios
Multimedia Diari