Gaudir de les festes majors dels pobles veïns de forma gratuïta

Festa. Benifallet, Xerta, Paüls, Alfara de Carles i Rasquera són alguns dels municipis amb acords

13 agosto 2018 09:53 | Actualizado a 13 agosto 2018 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com bé diu la dita, ‘la gent crida més gent’, i això ben bé ho saben alguns dels petits pobles de les Terres de l’Ebre que des de fa un temps obren les seves festes als ciutadans veïns. Un acord entre municipis que va començar amb Benifallet i Pinell de Brai fa molts anys, a finals dels 90.

D’aquesta manera, des de llavors, els veïns de Benifallet poden anar a les festes majors de Pinell de Brai i entrar de forma gratuïta, i a la inversa. L’únic que han de fer és presentar l’abonament de festes del seu propi municipi, davant els actes de pagament d’altres municipis amb els quals tinguin l’acord.

També en el cas de Paüls, des de feia molts anys es permetia l’accés gratuït durant algunes nits als ciutadans dels municipis veïns.

Tot i ser una tradició implantada només en alguns pobles, des de fa un parell d’anys la iniciativa s’ha estès a molts dels municipis petits de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’augmentar el volum de gent durant les festes i el moviment entre els diferents establiments dels diferents pobles.

En el cas de Benifallet amb Pinell de Brai, la iniciativa funcionava molt bé, augmentant el volum de gent a les festes majors. És per això que l’equip de govern va decidir fa dos anys ampliar-ho amb Paüls, i aquest any s’ha sumat també amb Rasquera, Xerta i Tivenys.

D’aquesta manera, els veïns de Benifallet, amb l’abonament de les seves festes majors, d’uns 30 euros aproximadament, poden accedir a les festes de cinc pobles més. «Aquesta setmana van acabar les festes de Rasquera, i des del municipi ens asseguraven que ha anat moltíssima gent de Benifallet. Abans també anaven, però anaven pot ser una nit, ara en canvi han anat molts dies», explica l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret.

Unió
Es tracta d’una unió entre pobles petits per generar una major afluència de gent i més ambient festiu. Aquest acord s’ha implementat també entre altres municipis. Tot i això, cada municipi té un seguit d’acords amb uns pobles concrets.

En el cas de Paüls, a banda d’estar associat amb Benifallet, també està unit amb Xerta i Alfara de Carles (el que no vol dir que entre ells hi hagi també un acord). En aquest cas, es pot accedir principalment a les nits de ball i als sopars populars, actes de pagament. «Es nota que des que es va prendre aquesta mesura ve més gent, especialment els caps de setmana i el dia 14 d’agost», apunta l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

En el cas de Xerta hi ha dues festes municipals, les festes majors d’estiu, les de Sant Jaume; i les festes de Sant Martí. En els dos casos, els veïns de Paüls i Benifallet poden accedir-hi de forma gratuïta. 

De la mateixa manera, la iniciativa pretén que els ciutadans de Xerta també puguin apropar-se a les festes d’aquests dos municipis veïns.

Comentarios
Multimedia Diari