Gemma Carim: «El que abans podia ser un punt feble, ara és un valor»

La nova campanya de publicitat de la Ribera d’Ebre pretén posar en valor els principals recursos i atractius de la comarca

21 julio 2020 08:30 | Actualizado a 21 julio 2020 08:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb al col·laboració de l’Associació d’Empresaris de Turisme Rural de la comarca, ha iniciat una campanya per impulsar la descoberta del seu patrimoni.

Com definiria la Ribera d’Ebre?

La Ribera és una terra de contrastos, de riu i de muntanya, de patrimoni natural i arquitectònic. Terra d’Ibers i Templers, de Batalla de l’Ebre, de natura, de navegar i remar pel riu, d’artesania... que s’amara de tradició i amb regust de molta història. Terra de bons productes que són i han de ser l’eix de l’economia per la vida. Tenim la mirada posada al futur, modernitzador de tots els serveis econòmics amb la voluntat de convertir-nos en un referent tecnològic a l’àmbit rural. Els darrers anys la visió de diversificar l'economia ha fet que des del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i al costat dels nostres pobles hem apostat i treballi amb el sector de turisme tant des del vessant de recuperació patrimonial com de dissenyar rutes de senderisme i cicloturisme amb la finalitat de donar empenta als nostres establiments i al nostre producte de proximitat. Es treballa conjuntament amb la taula de turisme on hi és representada, en força, l'Associació d'empresaris de turisme rural de la Comarca.

Quin és el panorama turístic actual a la Ribera d'Ebre?

Aquesta havia de ser una bona temporada, tot semblava encarrilar-se i l'aposta turística de molts municipis de la Comarca feia preveure que aquest estiu podíem presentar una bona oferta conjunta que fes atraient la destinació de casa nostra i que permetés omplir de vida els nostres restaurants i allotjaments. L'arribada de la COVID-19 va fer-nos parar en sec i el que havia de ser un respir d'estiu i podia ser beneficiós per les nostres característiques està sent incert per l'evolució de la pandèmia. I amb tot, la Ribera d'Ebre, a hores d'ara, reuneix els requisits de poder oferir activitats i escenaris segurs.

I en comparació als anys anteriors?

La COVID-19 ho ha capgirat tot, i tot i que els llocs de proximitat són buscats i valorats es fa difícil fer previsions i respondre amb fermesa perquè aquest estiu hem d'anar dia a dia, setmana a setmana.
 

En què consisteix la campanya de publicitat iniciada pel Consell Comarcal?

La nova campanya remarca els valors d’un territori rural, no massificat, amb molts espais naturals oberts on poder gaudir de l’activitat turística d’una forma tranquil·la i segura.

Quina inversió s’ha fet?

Juntament amb l’Associació d’Empresaris de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre s’ha fet una aportació de 15.000 euros. Hem pogut fer-ho amb aquest pressupost perquè hem recuperat un vídeo del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre posant en valor d’una manera transversal allò que ens pot ajudar a posicionar-nos convidant a la gent a «retornar», hem canviat el missatge aprofitant les boniques imatges engrescadores d’una comarca de camins, riu i opcions. I que els camins siguin I que els camins siguin de tornada per a recomençar.

Com s’han adaptat les accions a la Covid-19?

La crida a què vingui gent, a causa de les circumstàncies, no es pot fer amb la boca tan gran com ens agradaria perquè totes les accions estan sotmeses a aforaments i protocols de seguretat. La Ribera d’Ebre compta amb prou terreny per sentir-te segur i poder fer un acompanyament curós amb garanties. Tenim professionals al sector de restaurants i allotjaments, en tots els que treballen amb el turisme, que fan molt bé la feina i això ens dóna molta seguretat.
 

És compatible el turisme a la Ribera amb la situació actual?

Totalment. El que abans podia ser un punt feble, poca població i molt espai, ara és un valor; i on l’aplicació de les mesures de seguretat són més fàcils i segures. I si alguna cosa bona ens ha portat aquesta pandèmia, és l’empoderament dels riberencs. Es nota un reconeixement als valors diferenciadors que tenim i sempre hem dit que enlairarem fort el dia que la ciutadania s’ho creurà perquè ho explicarà i difondrà.

Comentarios
Multimedia Diari