Godall encara el gruix de les seues Festes Majors aquesta setmana

Fins dissabte el poble gaudeix d’actes tan tradicionals com la jota, el bous, els correfocs o les menjades populars

06 agosto 2017 18:53 | Actualizado a 09 agosto 2017 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins dissabte vinent, el municipi de Godall celebra les seues Festes Majors en honor a Sant Salvador i Sant Roc, amb una setmana plena d’activitats per a tots els públics: actes infantils, tornejos, menjades populars, cercaviles... 

Diumenge va ser el dia dedicat a Sant Salvador, i al matí es va celebrar una cercavila pels carrers del  poble a càrrec de l’Agrupació Musical de Godall. Tot seguit va tenir lloc la Santa Missa a l’església i l’ofrena dels productes típics del poble per part de les entitats, molt nombroses en aquesta població. A la tarda es va celebrar un dels actes més divertits: la desfilada de carrosses, amb originals propostes que van divertir i sorprendre grans i petits. Van acompanyar l’activitat la Xaranga Sarabastall i el grup de Majorettes de la Cava. 

Pel que fa actes de més ‘gresca’, tal com explica el regidor de Festes de l’Ajuntament de Godall Santi Albiol, al poble «tenim una associació de joves que organitzen molts actes festius, com ara la gimcana nocturna, la festa del pijama... Així que la part de diversió està molt coberta per ells».

Els godallencs són amants de les tradicions, especialment si són molt pròpies del seu poble. Així per exemple també és molt tradicional el tir al plat i la caça, i sempre es realitzen dos tirades de plat, activitat que es remunta a fa 70 anys. Per suposat, l’altra tradició és la dels correbous, que se celebren des del 1898 i que no falten des de llavors. La Banda de Música de Godall té més de 30 anys d’història i ahir diumenge va oferir un concert i ball alhora, per primera vegada, amb dos hores de música per ballar. 

Per aquest dilluns hi ha prevista la tirada de bitlles femenina, la tarda de bo us i, per la nit, els tradicionals correfocs. Dimarts de ben segur que  un dels moments més esperats serà la ballada de jotes godallenques. La jota de Godall està registrada des de fa un segle, i l’Agrupació Musical de Godall va recuperar la seua música. L’acte serà a les 13 hores. Dimecres se celebrarà la festa aquàtica per als més petits a la piscina municipal a partir de les 11 hores i al vespre tindrà lloc el tradicional sopar popular de bou estofat. Després del sopar hi haurà focs artificials.

Comentarios
Multimedia Diari