Godall es prepara per celebrar el Carnaval amb més renom de l´Ebre

El ball de màscares i la gran batalla de farina són els actes més participatius de les festes, que arrenquen aquest divendres

19 mayo 2017 20:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana arrenca el Carnaval amb més renom de les Terres de l’Ebre, el de Godall, que compta amb 128 anys d’història i que es converteix en les festes majors d’hivern de la localitat.

El Carnaval ha mantingut la seua essència durant tots aquests anys, si bé al començament sols era un ball amb la cara tapada. «Es tapaven la cara amb saquets d’arròs, fent-los-hi un forat per als ulls i la boca», explica l’alcaldessa de Godall, Tere Esmel. «Els nostres iaios conten com, durant la dictadura, com que no es podia portar la cara tapada, hi havia una colla de tres o quatre homes que distreien els guàrdies civils perquè la gent pogués entrar al ball mentrestant».

Així, el ball de màscares és un dels actes principals, que tindrà lloc aquest divendres amb entrada gratuïta, amb l’orquestra Centauro; el dissabte amb l’orquestra Atalaia i el dimarts amb Magia Negra.

Precisament el dimarts, com a cloenda de les festes, es farà per primer cop un gran sorteig de premis entre els assistents (que portin la cara tapada), que inclou un gran lot de productes i serveis de tots els comerços locals i un sopar a diversos restaurants de la zona per a dues persones. Enguany també com a novetat s’ha inclòs una sardinada popular el dilluns a les 12.30 hores a la zona de la plaça de bous i tot seguit hi haurà tirada de bitlles al camp de bitlles municipal.

Però, sens dubte, un altre dels actes que més participants de totes les edats aplega el Carnaval de Godall és la batalla de farina, que serà el dissabte a les 16 hores i dimarts a les 17.30. Com explica l’alcaldessa, a la batalla de farina o s’hi entra o no s’hi entra: «però el que no es pot és mirar-ho des de lluny perquè en posar un peu al poble et llençaran farina de ben segur». Esmel recomana una indumentària concreta per participar-hi: «roba vella abrigada, un mocador per al nas i la boca i unes ulleres de protecció per als ulls, de sol o de piscina, aquestes últimes sobretot per als xiquets petits. Amb els anys, a la batalla, es va agafant pràctica».

Comentarios
Multimedia Diari