Govern i alcaldes analitzen mesures més restrictives si avancen els contagis

Els ajuntaments de zones limítrofes demanen una major coordinació amb la Generalitat valenciana per compartir dades de positius i brots

24 julio 2020 08:20 | Actualizado a 25 julio 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els representants de la Generalitat a les Terres de l’Ebre es van reunir ahir amb els alcaldes de les quatre comarques per analitzar la situació de la pandèmia al territori i l’aplicació de mesures més restrictives si el nombre de contagis no es redueix. Segons dades de la Delegació del Govern, actualment hi ha a les Terres de l’Ebre uns 58 casos actius de Covid-19 (els acumulats al territori des de l’inici de la pandèmia són 459) i unes 800 s’han hagut d’aïllar per haver estat en contacte amb positius. A més, hi ha 8 persones hospitalitzades en diferents centres sanitaris.

Els representants polítics consideren que el territori es troba en una calma tensa i viuen amb preocupació l’increment de casos dels últims dies, més important en algunes poblacions on no es descarta haver d’implementar restriccions com les que ja hi ha en marxa en d’altres àrees de Catalunya. El focus d’atenció se centra sobretot a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, amb més població i també amb més turisme, segons detallà el delegat del Govern, Xavier Pallarés.

Diversos ajuntaments de les zones limítrofes van demanar a la Generalitat una major coordinació entre els departaments de salut català i valencià, per compartir dades de possibles brots a banda i banda del riu Sénia. En aquest àmbit s’emmarca, per exemple, el cas del brot d’una discoteca de Peníscola, amb diversos afectats a les Terres de l’Ebre. Cal recordar que el Departament de Salut va fer dimecres una cinquantena de test PCR a joves de la Sénia, que havien estat en contacte amb joves del poble i de municipis veïns que s’havien contagiat en una festa en aquesta discoteca.

En aquest àmbit, la Generalitat prepara una campanya de sensibilització per als joves, per incidir en la necessitat de no relaxar les mesures de seguretat i distància.

Una altre focus de preocupació són les properes campanyes agrícoles, amb la verema de la Terra Alta que ha de començar en unes setmanes i la collita de cítrics, ja mes de cara a la tardor. En aquest sentit, es treballa en un protocol similar a l’aplicat amb la fruita a la Ribera d’Ebre.

Protocol per garantir una campanya dels cítrics segura

En el consell d’alcaldes del Baix Ebre, es va incidir en el protocol per garantir una campanya dels cítrics segura. «És important que quantifiquem quants temporers hi ha a cada municipi, quants són locals i quants arriben de fora i on s’allotgen, quins treballen al camp i quins ho fan als magatzems», afirmà el president del Consell Comarcal, Xavier Faura, tot remarcant que la principal prioritat és la salut dels treballadors i de la ciutadania en general. Aquestes dades es van demanar als alcaldes, una informació que es compartirà posteriorment amb el grup de treball creat a través dels consells comarcals i els diferents departaments de la Generalitat, les empreses i cooperatives citrícoles i les organitzacions agràries.

Comentarios
Multimedia Diari