Grups animalistes celebren l’esterilització dels bous de l’illa

Defensen que era la mesura més adient, ja que així els 20 animals que habiten l’illa deixaran de reproduir-se de forma descontrolada en un espai «clarament insuficient»

24 diciembre 2019 13:40 | Actualizado a 24 diciembre 2019 13:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les entitats animalistes Anima Naturalis, Progat Deltebre i Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) celebren la gestió que la Generalitat està fent dels bous de l’illa del riu Ebre a Vinallop, amb l’esteralització dels mascles perquè no creixi més la població. Aquestes entitats van alertar en el seu moment de l’estat dels animals, que van arribar a l’illa per netejar el sotabosc i que des de feia dècades vivien en aquest indret al mig del riu en estat salvatge i patint períodes de sequera i falta d’aliment perquè ningú se’n feia càrrec. Així, van reclamar una actuació urgent a la Generalitat, mentre grups de voluntaris (tant animalistes com protaurins) els hi duien menjar de forma periòdica.

Ara, les entitats animalistes han «felicitat» la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre per la seva actuació i per haver tret a concurs públic la gestió dels bous abandonats. En una visita a l’illa, les entitats van comprovar que s’havia construït un tancat a l’illa per sanejar els animals i s’havia esterilitzat els mascles.

Els animalistes van començar a reclamar accions urgents a partir del 2012, quan veïns de la zona van donar la primera veu d’alarma en advertir un bou mort a la vora del riu, prop de Tortosa. Posteriorment, al 2016, l’alerta la va donar Progat Deltebre, després que es trobés un altre bou mort per desnutrició. Voluntaris van començar a portar-los menjar a l’illa, una tasca que, asseguren, es va tornar insostenible, també davant «la desatenció de les autoritats».

«Ara, els 20 exemplars estan ben alimentats», de manera que, asseguren, ja no se seguiran reproduint de forma descontrolada en un espai clarament insuficient per les seves necessitats, i no patiran l’extrema escassetat de menjar a la que havien sigut sotmesos tots aquests anys. Des de les entitats agraeixen a tots els voluntaris i voluntàries que han estat portant menjar a l’illa tot aquest temps, i feliciten al ramader per la bona feina en la gestió amb els animals, i a la Generalitat per consensuar una solució i assumir-ne la gestió.

Comentarios
Multimedia Diari