Más de Ebre

Guillem Rosselló guanya el premi Vila d’Ascó 2019

L’autor mallorquí rep el guardó durant el tradicional Sopar Literari

Diari de Tarragona

Whatsapp
El guanyador del Premi Literari Vila d’Ascó va ser l’autor mallorquí Guillem Rosselló Bujosa. FOTO: cedida

El guanyador del Premi Literari Vila d’Ascó va ser l’autor mallorquí Guillem Rosselló Bujosa. FOTO: cedida

Ascó va celebrar el dissabte passat el tradicional Sopar Literari de lliurament dels Premis Vila d’Ascó, els quals aglutinen tres certàmens al voltant de la literatura i un altre en reconeixement de l’art de la fotografia. 

El guanyador de l’edició número 31 del prestigiós Premi Literari Vila d’Ascó va ser l’autor mallorquí Guillem Rosselló Bujosa, amb l’obra Cuba. La gala es va celebrar al Casal Municipal. La distinció a Rosselló va acompanyada de la publicació del seu llibre de narrativa i d’una dotació econòmica de 3.600 euros.

En el marc del mateix esdeveniment cultural, també es va anunciar el guanyador del XIV Premi de Poesia Joan Perucho Vila d’Ascó, que es va adjudicar a l’escriptor de Calders, a la comarca del Moianès, Josep Fàbrega Selva. El reconeixement suposa també la publicació del treball i una aportació econòmica, en aquest cas, de 2.400 euros. El poemari porta per títol El darrer protocol.

Durant el Sopar Literari també es va donar a conèixer el veredicte del XXIX Certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi Vila d’Ascó 2019. 

El Premi General en la modalitat de 14 a 17 anys va ser per a l’autora asconenca Aina Ribes, la qual així veurà publicada l’obra Somnis més enllà del Mediterrani, a més de rebre un reconeixement econòmic de 600 euros. La lleidatana Etna Miró, amb el treball Sirenes de l’Ebre, es va emportar el Premi General per a joves de 18 a 20 anys. Igualment, obtindrà la publicació del seu text literari i 600 euros.

Més guardons

Pel que fa al XXXI Concurs de Fotografia Vila d’Ascó 2019, els guanyadors van ser tots veïns d’Ascó. M. Dolors Pérez es va emportar el Premi General B/N, dotat amb 300 euros, amb Cel a Roquetes, aigua a les bassetes. 

Maria José Llop va aconseguir el Premi Accèssit general B/N (200 euros), amb Van florint, i M. Dolors Jornet, el d’Autor/a Local B/N (150 euros), amb el treball Dos carros amb història.

El Premi General Color (300 euros), de Josepa Guirado, porta per títol La placeta verda, mentre que el Premi Accèssit General Color (200 euros), d’Enric Mariano, es diu Astèrix. Finalment, el Premi Autor/a Local Color (150 euros), obtingut per Héctor García, es titula Restes del passat. 

Temas

Comentarios

Lea También