'Han estat vuit mesos en els quals hem perdut moltes oportunitats'

El Consell Executiu ha restituït aquest dimarts a Xavier Pallarés com a delegat del Govern a les Terres de l’Ebre

17 julio 2018 16:07 | Actualizado a 22 julio 2018 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Executiu ha restituït aquest dimarts a Xavier Pallarés com a delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. Pallarés va ser cessat per l’article 155 el passat 2 d’octubre. La delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha anunciat que divendres Pallarés s’incorporarà al seu despatx. Pallarés (Arnes, 1964) fou alcalde d'Arnes entre 1995 i l'octubre del 2017 i president del Consell Comarcal de la Terra Alta entre 1999 i 2007. Del 2007 al 2011 va ser diputat al Parlament per CDC.

Com va viure els primers moments en saber que seria cessat?

La notícia me la va comunicar un company, que em va cridar i em va advertir que quedaríem cessats. La primera reacció va ser la de sorpresa, ja que no ho havíem imaginat. Ni Rajoy ni Millo sabien la feina que fèiem nosaltres els delegats. Van ser moments de ràbia continguda.

I ara, com afronta el mandat?

Tinc  moltes ganes. Restituir el govern és a què ens havíem compromès, i tinc moltes ganes que el govern torni al nostre territori, les Terres de l'Ebre. Han estat vuit mesos en els quals hem perdut moltes oportunitats. Afortunadament, s'ha pogut seguir endavant gràcies als directors territorials, que no van ser destituïts, i als funcionaris. Tenim un bon cos de funcionaris.

Cal recuperar el temps perdut?

Aquest temps ja no el recuperarem. Però estic convençut que posarem moltes forces i empenta.

Quines necessitats tenen les Terres de l'Ebre a diferència d'altres territoris?

Quan estàs lluny, un dels temes més necessaris és la mobilitat. La Taula de Mobilitat es va crear però hem de continuar. El problema de l'AP-7 també és greu, i hem de parlar amb Madrid i la Generalitat. També hi ha el problema de la industrialització i del pantà de Flix ... La primera cosa que he de fer és posar-me al dia. Són vuit mesos i crec que aquest any treballarem a l'agost. A partir de divendres exerciré plenament  el meu càrrec i em posaré a treballar.

Comentarios
Multimedia Diari